Logo

De onbevreesde organisatie Creëer psychologische veiligheid op de werkvloer om innovatie en groei te stimuleren (Leestip!)

De onbevreesde organisatie Creëer psychologische veiligheid op de werkvloer om innovatie en groei te stimuleren (Leestip!)

12 dec 2021
Leestip.png

Met 'De onbevreesde organisatie' zet Amy C. Edmondson het begrip psychologische veiligheid binnen organisaties en teams op de kaart. Dit veelgeprezen boek is gebaseerd op twintig jaar

Cover de onbevreesde organisatieMet 'De onbevreesde organisatie' zet Amy C. Edmondson het begrip psychologische veiligheid binnen organisaties en teams op de kaart. Dit veelgeprezen boek is gebaseerd op twintig jaar diepgaand onderzoek.

Het toont met vele overtuigende praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing aan dat een bedrijf pas tot werkelijke vooruitgang komt als medewerkers zich vrij voelen om hun plannen en ideeën te bespreken en ook hun bedenkingen durven uiten.

'Edmondson beschrijft en onderkent de manieren waarop creativiteit en teamwork verstikt worden door angst. Ze biedt vervolgens slim en praktisch advies over hoe je deze obstakels overwint en een “angstvrije” organisatie opbouwt. Dit is een boek dat iedere leider moet lezen.' – Daniel H. Pink, auteur van onder meer Het juiste moment, Een compleet nieuw brein en Drive

'De onbevreesde organisatie is een modern meesterwerk – nuttig, tijdloos en een genot om te lezen.' – Robert I. Sutton, professor bestuurswetenschap aan Stanford University en NYT-bestsellerauteur

Onze partners