Logo

Interview: Thomas Mulder van Vodafone Ziggo

Interview: Thomas Mulder van Vodafone Ziggo

19 dec 2021
Thomas Mulder.jpg

‘Thuiswerken draait niet om vrijheid krijgen, maar om verantwoordelijkheid krijgen’, aldus Thomas Mulder in een interview met Eric van der Wal en Philip Willems. Thomas Mulder

‘Thuiswerken draait niet om vrijheid krijgen, maar om verantwoordelijkheid krijgen’, aldus Thomas Mulder in een interview met Eric van der Wal en Philip Willems.

Thomas Mulder is HR-directeur van VodafoneZiggo. Anderhalf jaar nadat COVID-19 het bestaan van werknemers en werkgevers grondig overhoopgooide, is er nog steeds niet zoiets als het nieuwe normaal op de werkvloer. ‘Er zijn organisaties die cultuur decentraal inregelen, al is dat bij ons zeker nog niet zo.’

Als we het hebben over werk in tijden van corona, dan hebben we het zowat altijd over (de positie van) werknemers. Hoe gaat het met hen, nu velen zo lang thuis zitten? Voelt iedereen zich nog wel oké? Krijgen ze het werk af? Komen ze alweer eens op kantoor? Ook in dit interview – onderwerp van het gesprek is hybride werken – is er volop aandacht voor de werknemer, medewerker, collega. Het is echter ook wel eens boeiend om de positie van werkgevers onder de loep te nemen. Want hoe is het eigenlijk om als eindverantwoordelijke te navigeren door wat misschien wel het grootste HR-experiment ooit is? Hoe houd je  nou grip op zo’n organisatie waar de werknemers zich al anderhalf jaar maar mondjesmaat op kantoor hebben gemeld? Hoe zorg je als manager ervoor dat jouw mensen het goed hebben?

Holland Management Review (HMR) sprak met Thomas Mulder, hoofd HR en lid van het executive committee van telecomconcern VodafoneZiggo, over de drastische veranderingen op de werkvloer.

Download hier het interview

Met dank aan HollandManagementReview, die ons dit artikel ter beschikking stelt.

Onze partners