Logo

Letsel & loonschade

Letsel & loonschade

31 jan 2022
Letselschade.png

Als HR-professional heb je een belangrijke signaleringsfunctie op het moment dat een werknemer arbeidsongeschikt raakt. Een van de eerste vragen die opkomt is: hoe kan deze werknemer zo

Als HR-professional heb je een belangrijke signaleringsfunctie op het moment dat een werknemer arbeidsongeschikt raakt. Een van de eerste vragen die opkomt is: hoe kan deze werknemer zo goed mogelijk en binnen de mogelijkheden re-integreren? Op het moment dat deze arbeidsongeschiktheid het gevolg is van een ongeval, komen er nog andere vragen in beeld. Bijvoorbeeld als de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van een aanrijding, ongeluk in het huishouden of op de werkvloer. 

Ook na een ongeval is de werkgever gehouden het loon van de werkgever gedurende de periode van ziekte (gedeeltelijk) door te betalen. Vaak worden er ook re-integratiekosten gemaakt. Het is goed om te weten dat de netto loonschade en re-integratiekosten in veel gevallen kunnen worden verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke veroorzaker. 

Hoe help je een werknemer bij het verhalen van persoonlijke schade?
Daarnaast kun je als HR-professional jouw werknemer behulpzaam zijn door actief in te zetten op het verhalen van de persoonlijke schade van de werknemer. Zo komen gemaakte medische kosten voor vergoeding in aanmerking, maar ook kan het gaan om het vergoeden van een terugval in salaris of een behoefte in het huishouden. Door hier aandacht aan te besteden, krijgt de werknemer de rust en ruimte om te werken aan zijn/haar herstel. De nasleep van een ongeval is immers al vervelend genoeg. 

Goed om te weten, want niet iedereen is hiermee bekend dat ook de kosten voor juridische ondersteuning door de verzekeraar van de aansprakelijke partij worden vergoed. 

 

Bron: Letsolv

NVP-partner Letsolv is dé juridisch specialist op het gebied van letselschade. Met jarenlange ervaring hebben zij alle kennis en kunde in huis om jouw organisatie en/of werknemer vrijblijvend en kosteloos te adviseren over de mogelijkheden. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met mr. Naomi Voois, via 06-11804560 of n.voois@letsolv.nl.

Onze partners