Logo

Veerkracht is een HR-prioriteit

Veerkracht is een HR-prioriteit

27 feb 2022
Veerkracht is hr prio.png

De veerkracht van de medewerkers is een bepalende factor voor de veerkracht van het bedrijf, de prestaties en het optimale gebruik van het beschikbare potentieel. Of bedrijven klaar zijn

De veerkracht van de medewerkers is een bepalende factor voor de veerkracht van het bedrijf, de prestaties en het optimale gebruik van het beschikbare potentieel. Of bedrijven klaar zijn voor de almaar meer gedigitaliseerde toekomst zal afhangen van hun keuze voor de juiste medewerkers, het ontwikkelen van hun vaardigheden en het bouwen aan duurzame toekomstperspectieven, zo stelde een artikel in Harvard Business Review in mei 2020. In die zin is een veerkrachtige organisatie een HR-prioriteit.

Vier aspecten waar bedrijven op moeten letten
De veerkracht van bedrijven wordt bepaald door een combinatie van aspecten, die allemaal verband houden met de HR-wereld: dynamische teams en processen die zich snel kunnen schikken naar veranderingen, een personeelsbestand dat klaar is voor de toekomst en over de juiste vaardigheden beschikt om competitief te blijven, en toegang tot betrouwbare gegevens ter ondersteuning van strategische beslissingen. Een strategische aanpak vereist in de eerste plaats echter een stabiele basistool. Processen moeten naadloos op elkaar aansluiten en manueel werk moet gestandaardiseerd en geautomatiseerd worden opdat HR-teams efficiënter en doeltreffender kunnen werken. Kortom: HR-afdelingen moeten tijd hebben voor strategische initiatieven.

Veerkracht opbouwen in complexe bedrijven
Veerkracht opbouwen is vooral een uitdaging in grotere, meer volwassen bedrijven. Processen worden almaar complexer naarmate bedrijven groeien en wereldwijd vestigingen opzetten. Een dynamische workflow wordt een steeds grotere uitdaging die de veerkracht tegenover bedreigingen in de weg kan staan. Ondanks de uitdagingen is veerkracht voor grotere organisaties niet onbereikbaar. In het Whitepaper 'De juiste HR-oplossing voor veerkrachtige bedrijven' lees je bestpractices van acht bedrijven die hun HR-activiteiten verbeterden en een solide basis legden voor hun succes.

Je leest het whitepaper 'De juiste HR-oplossing voor veerkrachtige bedrijven' van NVP-partner Personio hier

 

NVP-partner Personio is aanbieder van HR-software voor het mkb

Onze partners