Logo

Terugblik HR-Café 'Een reis langs de generaties'

Terugblik HR-Café 'Een reis langs de generaties'

24 mrt 2022
Terugblik HR Cafe.png

Het is lente en eindelijk hebben we fysiek bij elkaar gezeten om naar een inspirerende “reis langs de generaties” te maken. Martin  Geerdink heeft zijn ervaring en opgebouwde...

Het is lente en eindelijk hebben we fysiek bij elkaar gezeten om naar een inspirerende “reis langs de generaties” te maken. Martin Afbeelding2 sessie Geerdink heeft zijn ervaring en opgebouwde kennis over verschillende generaties met ons gedeeld. Het is ook een reis geweest over de ontwikkeling van organisaties van strakke harkjes hiërarchie met vaste rollen, naar Systems (7S model), naar Capabilities en competenties naar marktgeoriënteerde ecosystemen.

Een feest van herkenning met positieve en enthousiaste reacties van de deelnemers. Een gemengd gezelschap waarbij alle generaties present zijn geweest. Van jong adolescenten tot pensionado’s en alles ertussen.

Babyboomers en Millenials
Heel herkenbaar bleek de zin ”probeer een babyboomer maar te overtuigen dat hij geen gelijk heeft”. Of de Millenials raken van slag als er geen internet aanwezig is; een basale levensbehoefte van deze groep. Het gaat niet alleen over levensfase, biologische fase of psychische ontwikkeling. Hersenen veranderen in iedere levensfase, door de vele impulsen en invloeden die men te verwerken heeft. Elke generatie heeft een eigen soort gedrag en elke generatie deelt dezelfde eigen herinneringen van de leefomgeving.

Efficiënt en effectief omgaan met generatieverschillen
Wat betekent dit voor ons als HR-professionals en wat kunnen we doen om efficiënt en effectief met generatieverschillen om te gaan?
Op de werkvloer zijn tegenwoordig soms 4 generaties aanwezig, met gedragingen die kunnen botsen. Aan de hand van een tabel heeft Martin de gedragingen van een bepaalde generatie op het gebied van stijl van leidinggeven, positie opbouw, gedrag en organisatiemodel weergegeven. De uitleg en toevoegingen aangevuld met veel voorbeelden geven een waardevolle blik op generaties.

Afbeelding generaties

Kortom, 'generaties' gaat niet over leeftijd maar over de verschillende attitudes, codes, leven, waarden en normen.
Het vergroten van inzicht en begrip in de achtergrond van gedragingen, van verschillende generaties, zal met behulp van o.a. coaching, over het leren samenwerken op de vloer, succesvol samenwerken bevorderen.

Wil je meer informatie over het thema en of de bijdrage van Marting Geerdink, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Martin via info@martingeerdink.nl 
 

Check de NVP-agenda voor het eerstvolgende HR-café bij jou in de regio.


Deze nieuwsflits wordt na elk HR-café naar alle NVP-leden van Kring Noord-Brabant en geïnteresseerde HR-professionals verstuurd.

Iedereen die ideeën heeft voor een HR-thema, wordt van harte uitgenodigd om te reageren.
Je kunt je reactie over de voorgestelde thema’s sturen naar Hans Wijnbergen via piramide@home.nl.
Uiteraard ben je van harte welkom als je een thema wilt verzorgen als facilitator. Meld je via de mail aan en wij nemen contact met je op.

Onze partners