Logo

Aan de slag met diversiteit in de (sub)top

Aan de slag met diversiteit in de (sub)top

19 mei 2022
Diversiteit in de top.jpg

Sinds dit jaar geldt de Wet ingroeiquotum en streefcijfers. Met als doel de verhouding tussen vrouwen en mannen in de (sub)top van grote bedrijven* evenwichtiger te maken. Volgens de wet moeten...

Sinds dit jaar geldt de Wet ingroeiquotum en streefcijfers. Met als doel de verhouding tussen vrouwen en mannen in de (sub)top van grote bedrijven* evenwichtiger te maken. Volgens de wet moeten bedrijven streefcijfers voor genderdiversiteit opstellen en een plan van aanpak maken om die te realiseren. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Dit stappenplan van de SER helpt je daarbij.

*De wet geldt voor grote naamloze en besloten vennootschappen (nv’s en bv’s) en voor alle bedrijven met een Nederlandse beursnotering. Twijfel je of jouw onderneming onder de nieuwe wet valt? Op www.diversiteitsportaal.nl vind je onder ‘Veelgestelde vragen’ een precieze omschrijving van de bedrijven die onder de wet vallen.

Val je (net) niet onder de nieuwe wet? Ook dan kan het geen kwaad je hier eens in te verdiepen en te kijken of het toch ook voor jou bedrijf de moeite waard is om met diversiteit in de (sub)top aan de slag te gaan.

Onze partners