Logo

Samenwerking Fontys HRM en Toegepaste Psychologie en NVP kring Noord Brabant

Samenwerking Fontys HRM en Toegepaste Psychologie en NVP kring Noord Brabant

20 sep 2022
Tekenen Fontys.jpg

Op maandag 5 september 2022 was NVP Kring Noord Brabant te gast bij Fontys Hogeschool, bij de opleiding HRM en Toegepaste psychologie om een samenwerkingsconvenant te tekenen tussen Fontys en NVP door Olivia Kramers directeur Fontys HRM en Toegepaste Psychologie en Mandy de Koning namens de NVP.

Naast uitgebreid kennis maken ontstond een levendige dialoog met concretisering van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Fontys en NVP. Er blijken vele raakvlakken te zijn op het gebied van de beroepsgroep HRM, waarbij ontwikkelen, leren en het delen van kennis centraal staat.

Fontys HRM en Toegepast Psychologie is dit studiejaar begonnen met een nieuw curriculum, dat gedurende het jaar aangescherpt zal worden. De ontwikkeling van de student staat centraal. Met meer focus op houding als HR professional en vaardigheden in praktijkgericht onderzoek. Een omslag van traditionele leerpaden naar meer individuele leerroutes.

Daarnaast komt het ontwerpen van een innovatieve HR interventie aan bod. Iedere student heeft een eigen leerkompas, gezien de eigen leerbehoeftes. De leeruitkomsten komen uit een mix van organisatie, mens en maatschappij. Dit betekent een omslag in het leeraanbod en verandering van de rol van de docenten. Ontwikkelen, leren en het delen van kennis loopt als een rode draad door de opleiding, waarbij openheid en transparantie naar het bedrijfsleven extra gestimuleerd wordt door praktijkgerichte leerervaringen:

  • Organisaties die aan de slag willen met talentontwikkeling binnen hun organisatie. Doelgroep: propedeuse studenten, duur 10 weken.
  • Kennismaking bij bedrijven, denk aan buddy systeem (eerste jaar studenten)
  • Vraag en aanbod praktijkgerichte opdracht tijdens fysieke marktplaats, het matchen van vraagstukken van bedrijven
  • Gastsprekers, inspiratoren of workshopleiders uit het bedrijfsleven
  • Voor de tweedejaars HRM-studenten specifieke opdrachten voor performance management en opleidingsbeleid
  • Afstudeer stageplaatsen voor vierdejaars studenten
  • Sociaal Innovatiecentra projecten met het thema Vitaliteit, Werkgeluk, Arbeid, Smart Working en Zorg en Wél-Zijn
  • Her- en bijscholing voor HR professionals
  • Meet & Greet event met alumni najaar 2022

NVP en Fontys kunnen veel voor elkaar betekenen en de aanwezigen, Olivia Kramers, John Fahrenfort, Udo Vossen, Esther Tielen, Jeanine de Graauw, Mandy de Koning, Emese Molnar en Yvonne Arts spreken hun vertrouwen uit op een mooie en vruchtbare samenwerking.

Ben jij enthousiast en wil je je aanmelden voor een van de praktijkgerichte activiteiten, neem contact dan op met Esther Tielen, www.fontys.nl/talentpunt.
Heb je vragen over, of ben je geïnteresseerd in de her- en bijscholing voor HR professionals, neem dan contact op met zakelijkhrmenp@fontys.nl.

Onze partners