Logo

Ariganello verkozen tot president van WFPMA

Ariganello verkozen tot president van WFPMA

26 sep 2022
World HR vergadering.jpg

Anthony Ariganello uit Canada is verkozen tot president van de World Federation of People Management Associations (WFPMA). Hij zal een termijn van twee jaar vervullen.

Ariganello, de voorzitter en CEO van de Chartered Professionals of Human Resources (CPHR) van British Columbia en Yukon en CPHR Canada, werd verkozen tijdens de recente jaarvergadering van de WFPMA in Amsterdam.

"De WFPMA speelt een vitale rol in het waarborgen van de relevantie, reputatie en waarde van het HR-beroep over de hele wereld, en ik ben vereerd om in deze hoedanigheid te dienen," zei Ariganello. 

Areff Salauroo uit Mauritius werd, ook voor een termijn van twee jaar, verkozen tot vice president van de WFPMA,
Als uitvoerend functionaris blijven Emily M. Dickens uit de Verenigde Staten aan als secretaris-generaal en Lucas van Wees uit Nederland als penningmeester.

De volgende vertegenwoordigers werden benoemd in het bestuur en de algemene vergadering van de WFPMA:
- Rajroshan (Raj) Seeparsad uit Zuid-Afrika en Zakaria Rbil uit Marokko, leden van de African Human Resources Confederation.
- Dhammika Fernando van Sri Lanka en David Li van Hong Kong, leden van de Asia Pacific Federation of Human Resource Management.
- Even Bolstad uit Noorwegen en Berna Oztinaz uit Turkije, leden van de European Association for People Management.
- Lisellote Ortega van Panama en Aida Josefina Troncoso van de Dominicaanse Republiek, leden van de Interamerikaanse Federatie voor Human Resource Management.
- Johnny C. Taylor Jr. uit de VS en Jorge Jauregui Morales uit Mexico, leden van de North American Human Resource Management Association.

De in 1976 opgerichte WFPMA vertegenwoordigt via vijf continentale koepels, maar liefst 90 nationale HR organisaties met 660.000 HR-Professionals. NVP is via de Europese koepel EAPM ook aangesloten bij de WFMPA.

 

Onze partners