Logo

Leidraad bij vermoeden verslavingsproblematiek

Leidraad bij vermoeden verslavingsproblematiek

12 jan 2023
Be-responsible leidraad.jpg

Veel mensen zijn het nieuwe jaar begonnen met goeie voornemens. En dat is prima, want ook al hou je ze niet altijd vol, je bent je toch bewust van bepaalde slechte gewoontes. En ook als je daar een kleine verbetering in hebt behaald geeft dat voldoening.

Lastiger is dat met verslavingen. Deze zijn niet ‘even’ opgelost met goeie voornemens op 1 januari.
Mensen met een verslaving komen daar vaak zelf niet uit en hebben meestal extra hulp nodig. Maar het nemen van die stap is moeilijk.

Vermoed jij als HR-Professional dat een medewerker tobt met een verslaving? Dan is het aan jou om dit bespreekbaar te maken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom heeft Be-Responsible een ‘Leidraad bij vermoeden alcohol-, drugs-, gamen of gokproblematiek’ samengesteld. Hierin worden de fases benoemd naar afhankelijkheid in relatie tot afnemend functioneren en vind je een lijst met symptomen. Ook krijg je suggesties om het bespreekbaar minder lastig te maken.

Download de Leidraad

 

Podcast

In september vorig jaar heeft NVP samen met Be-Responsible een podcast opgenomen over deze problematiek en over de pragmatische aanpak die Be-Responsible werkgevers biedt.

Beluister de podcast

 

Over Be-responsible
Be-responsible ondersteunt arbo-diensten en werkgevers. Zij zetten zich in voor een alcohol- en drugsvrije werkvloer. Ze vertellen je er alles over. Hoe je een alcoholprobleem of drugsprobleem herkent, hoe je het kunt voorkomen en hoe je hulp kunt bieden.
De interventie specialisten van Be-Responsible zijn professioneel bijgeschoolde en gecertificeerde ervaringsdeskundigen. Hierin is professioneel handelen leidend en ervaringsdeskundigheid steunend.

Onze partners