Logo

People Profession 2022: internationaal onderzoeksrapport

People Profession 2022: internationaal onderzoeksrapport

7 mrt 2023
People Profession 2022 survey.jpg

Vorige week publiceerde CIPD het internationaal onderzoeksrapport ‘People Profession 2022’, waar ook NVP haar medewerking aan verleende.

Met dit onderzoek wil CIPD inzicht verschaffen in de uitdagingen en mogelijkheden waarmee HR-Professionals in acht landen worden geconfronteerd: Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Nederland, Egypte, het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het geeft inzicht in de huidige HR-praktijk en de perceptie van HR-professionals over hun loopbaan en beroepsleven. Tegen een achtergrond van ongekende omstandigheden, waaronder de nasleep van Corona en de daaropvolgende economische gevolgen, wordt gekeken naar het effect op het beroep en de uitdagingen en kansen voor de toekomstige wereld van werk.

Het rapport analyseert en vergelijkt de personeelsprioriteiten van organisaties over de hele wereld, de drijvende krachten achter verandering, de manier waarop teams werken en hun prioriteiten voor het verbeteren van hun capaciteiten. Ook komt naar voren hoe HR-Professionals de strategische waarde van hun beroep zien, hun eigen carrière en hoe zij hun vaardigheden ontwikkelen om zich aan te passen aan toekomstige manieren van werken.

“Vanwege het internationale karakter van dit onderzoek stellen deze bevindingen - gebaseerd op gegevens verzameld in 2022 - ons in staat inzicht te krijgen in regionale prioriteiten en de nuances van de HR-praktijk in de door ons geselecteerde markten. Dit geeft ons een gefundeerde kijk op hoe we kunnen samenwerken in een globale wereld, professioneel kapitaal binnen de sector kunnen ontwikkelen en HR-functies kunnen opbouwen die toekomstgericht zijn in verschillende regio's en markten”, aldus CIPD.

Download het rapport en/of de samenvatting:
> People Profession 2022: International survey report
> People Profession 2022: International survey report - Executive summary

Onze partners