Logo

Lectorennetwerk lanceert 5 MOOC’s over Leven Lang Ontwikkelen

Lectorennetwerk lanceert 5 MOOC’s over Leven Lang Ontwikkelen

17 mrt 2023
Mooc's.png

In een krappe arbeidsmarkt is ‘een leven lang ontwikkelen’ van groot belang om mee te kunnen bewegen met veranderingen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld als er verschuivingen zijn op de arbeidsmarkt of wanneer de inhoud van het werk verandert. De werkgever speelt een belangrijke rol in het faciliteren van LLO voor de eigen medewerkers. Met name de inbreng van HRM-ers en leidinggevenden is daarbij cruciaal. Om hun rol goed op te kunnen pakken, hebben zij behoefte aan kennis en handvatten over hoe hier in de praktijk gericht mee aan de slag te gaan.

De lectoraten van Saxion, Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Haagse Hogeschool (HHS), Fontys en InHolland hebben de krachten en hun praktijkkennis gebundeld. In 2020 ontvingen deze lectoraten een subsidie van SURF om samen een vakcommunity LLO op te starten, met als doel om een actuele en samenhangende collectie van open leermaterialen te verzamelen en te ontwikkelen.

Open online cursussen kosteloos te volgen
Er zijn inmiddels vijf open online cursussen, ook wel MOOC’s genoemd, op vijf relevante LLO-thema’s:

  • Toekomst van werk
  • Vormgeven van loopbanen die uitdagen tot ontwikkeling
  • Stimuleren van leren van kwetsbare medewerkers
  • Teamontwikkeling
  • Leren en ontwikkelen binnen organisaties

Iedere HR-Professional die op een van deze thema’s meer wil weten kan de MOOC’s kosteloos en zelfstandig volgen. Elke MOOC is gebaseerd op de meest actuele inzichten, en biedt een afwisseling van artikelen, video’s en podcasts, en inspirerende opdrachten.

Zij bevelen de MOOC's van harte aan:

Marie Louise Rickhoff, docent HRM en onderzoeker Talentontwikkeling en Loopbaanontwikkeling bij Saxion over de MOOC’s: "Inhoudelijk sterke thema's, direct inpasbaar binnen onderwijs en uitermate geschikt voor iedereen die zich op eigen tijdstip en tempo wil scholen en bijblijven binnen HRM".

Danielle 4de jaars student HRM  bij Hogeschool Inholland deelt haar ervaring met MOOC: “Ik ben momenteel aan het afstuderen maar ben ook nog bezig met de MOOC’s. Ik heb nu een paar hoofdstukken afgerond en vind het tot nu toe een leuke en interessante manier van leren omdat je je eigen tijd kunt indelen en de leerstof op verschillende manieren gepresenteerd wordt (zowel podcasts, filmpjes, teksten en casussen met vragen). Op die manier blijft het interessant en divers. Om als toekomstige HRM-er goed voorbereid te zijn op het werkveld, is het heel belangrijk om praktijkgericht te leren met realistische casussen over bepaalde onderwerpen. En daar helpen deze MOOC’s me enorm bij.”

Leer meer met MOOC's

Via mooc.saxion.nl volg je een of meerdere van de open cursussen. Wil je meer weten over de vakcommunity? Bekijk dan de website www.vakcommunitylevenlangontwikkelen.nl

Voor meer (achtergrond-)informatie kun je contact opnemen met piet.verstegen@inholland.nl.

Onze partners