Logo

Groeiende kenniskloof door sterke opkomst AI en ChatGPT

Groeiende kenniskloof door sterke opkomst AI en ChatGPT

9 jun 2023
Ai beeld.png

ChatGPT en andere toegankelijke toepassingen van artificiële intelligentie (AI) dringen op allerlei manieren ons leven binnen. De gevolgen (én gevaren) voor burgers en professionals zijn niet te overzien en daarom neemt de roep om regulering toe. Om de ontstane kenniskloof te overbruggen, neemt online opleider SkillsTown samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de non-profit sector het initiatief voor een AI & ChatGPT Summer Academy.

Eind maart waarschuwden 1.100 experts, academici en tech-ondernemers zoals Elon Musk en Steve Wozniak in een open brief voor de razendsnelle ontwikkelingen en vroegen zij om een tijdelijke stop op nieuwe AI-ontwikkelingen. Naar aanleiding van een AI-rapport van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid pleit de overheid voor ‘de ontwikkeling van AI-wijsheid bij het brede publiek’. Terwijl de mogelijkheden van AI exponentieel toenemen, groeit ook de kenniskloof tussen early adopters en professionals in allerlei beroepsgroepen die de gevolgen van de AI-revolutie nu al ondervinden.

Zorgen dat niemand achterblijft

Mede geïnspireerd door de dringende oproep van CNV-voorzitter Piet Fortuin (‘Hoe voorkomen we dat technologie straks de baas is over ons werken en denken?’), vormt dit de aanleiding voor de krachtenbundeling van opleiders, profit- en non-profit organisaties voor het lanceren van de AI & ChatGPT Summer Academy, het grootste online AI-evenement in de Benelux. "AI is geen science fiction meer, het is realiteit en het verovert nu razendsnel de werkvloer,” aldus Hans Schuurmans, CEO van NVP-partner SkillsTown, een van de drijvende krachten achter het initiatief. “Het is onze taak om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft in deze transitie."

Technologische revolutie

Met de AI & ChatGPT Summer Academy krijgen deelnemers de kans om de toekomst vorm te geven. Meer dan 50 sprekers en experts, van visionaire wetenschappers tot vooruitstrevende ondernemers, delen diepgaande inzichten en praktische tips over de huidige en toekomstige toepassingen van AI, evenals de mogelijke risico's. De Summer Academy is niet alleen een kans om te leren, het is ook een uitnodiging om deel uit te maken van de grootste technologische revolutie van deze tijd.

Speciale aanbieding voor NVP-leden

De online Summer Academy AI & ChatGPT helpt jou en je organisatie om mee te komen met de AI-revolutie. Je krijgt van 1 juni tot 1 oktober onbeperkt toegang tot zorgvuldig samengestelde online AI-trainingen. Met als hoogtepunt in juli een reeks exclusieve live online colleges, gegeven door experts op het gebied van AI en ChatGPT.

NVP-partner Skillstown biedt NVP-leden een korting van 10% op de deelnamekosten van €495.
Schrijf je je vóór 27 juni in dan betaal je het early-bird tarief van €395 -/- 10%.
Vermeld bij je inschrijving de vouchercode NVPCHATGPT2023

Meer informatie en aanmelden: www.skillstown.nl/ai

Onze partners