Logo

Fons Trompenaars ontvangt George Petitpas Award

Fons Trompenaars ontvangt George Petitpas Award

10 okt 2023
Afbeelding WFMPA.jpg

Waardering voor Wereldwijde Cultuurdeskundige voor zijn bijdrage aan het HR-vak

Met groot genoegen kondigt de World Federation of People Management Associations (WFPMA) aan dat de prestigieuze George Petitpas Award wordt toegekend aan Fons Trompenaars, een van 's werelds meest invloedrijke denkers op het gebied van management.

Trompenaars ontvangt, als eerste Nederlander, deze prijs vanwege zijn uitmuntende bijdragen aan het HR-vak gedurende de afgelopen 30 jaar en vooral door zijn baanbrekende onderzoek, publicaties en advieswerk op het gebied van cultuur. Hij staat bekend om zijn praktische oplossingen waarmee organisaties hun zakelijke en culturele dilemma's kunnen oplossen en hun wereldwijde effectiviteit en prestaties kunnen verbeteren, met name op het gebied van globalisering, fusies en overnames, veranderingsmanagement, leiderschapsontwikkeling en digitalisering.

Uitreiking George Petitpas AwardWilliam (Bob) Morton, voorzitter van de beoordelingscommissie en voormalig president van WFPMA, merkt op: "Fons gaat verder dan alleen het begrijpen van culturele verschillen. Hij geeft aan hoe slimme leiders hieruit voordeel kunnen halen en heeft ons idee van leiderschap hergedefinieerd door het vermogen om concurrerende culturele en zakelijke dilemma's op te lossen en organisaties vooruit te helpen."
De prijs werd op 20 oktober 2023 in Lissabon uitgereikt door Anthony Ariganello, de president van WFPMA.

WFPMA heeft de prijs, voorheen bekend als de Georges Petitpas Memorial Award, in de jaren tachtig in het leven geroepen om individuen te eren die buitengewone bijdragen hebben geleverd aan de vooruitgang van het HR-vak. Deze award draagt de naam van George Petitpas, die in 1983 was voorgedragen als president van WFPMA, maar overleed voordat hij zijn ambt kon aanvaarden. De prijs wordt eens in de twee jaar op verschillende locaties over de hele wereld uitgereikt. 


Over WFPMA (www.wfpma.org)

De WFPMA is een wereldwijde organisatie van professionals in people management, opgericht in 1976 om de ontwikkeling en effectiviteit van professioneel people management over de hele wereld te ondersteunen. De leden zijn voornamelijk de continentale federaties die bestaan uit meer dan 90 nationale personeelsverenigingen die meer dan 660.000 people management professionals vertegenwoordigen. ook NVP maakt via de European Association for People Management (EAPM) deel uit van de WFMPA,

 

Onze partners