Logo

Rechten en plichten - Zwangerschap en werk

Rechten en plichten - Zwangerschap en werk

4 jan 2024
Zwangerschap en werk - informatiefolder.png

Tijdens haar zwangerschap en na de geboorte van het kind heeft je werknemer een aantal rechten die betrekking hebben op haar gezondheid en op die van de baby. Ook heeft je werknemer recht op een gelijke behandeling ten opzichte van de andere werknemers. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom een folder gemaakt waarin staat wat je voor je werknemer moet regelen en waar je rekening mee moet houden. 

Het is belangrijk om alle rechten, plichten en de nodige aanpassingen met elkaar te bespreken zodra een werknemer jou heeft verteld dat ze zwanger is. Ze moet dat uiterlijk 3 weken voordat ze met verlof gaat laten weten. Voor een prettige samenwerking is het fijner als ze dat al eerder doet, dan is er voldoende tijd om samen te bespreken welke maatregelen er moeten worden genomen en wanneer. Maar ze is daartoe niet verplicht. 

In deze folder van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals:

  • Zwangerschap en werk
  • Verlof
  • Werktijden en arbeidsomstandigheden 
  • Gelijke behandeling

Download de folder

Onze partners