Logo

20 mei 2024 - International HR day: Shaping the new future

20 mei 2024 - International HR day: Shaping the new future

5 apr 2024
International-HR-Day-728x90-1 (1).jpg

Het is de rol van de HR-Professional om het voortouw te nemen in het verbeteren van  het werkklimaat en waar nodig hiervoor veranderingstrajecten in te zetten en niet te vervallen in traditionele denk- en werkwijzen. Met het thema "Shaping the new future" werken we samen met het bedrijfsleven aan een toekomst die inclusief, flexibel, participatief en productief is en die gunstig is voor werknemers, goed is voor organisaties en bijdraagt aan de samenleving als geheel.

Positieve invloed op het leven van mensen en op de bedrijfsprestaties

International HR day erkent en viert hoe HR en het bedrijfsleven een positieve invloed hebben op het leven van mensen en op de bedrijfsprestaties. Wij gebruiken onze professionele expertise om organisaties te beïnvloeden en in staat te stellen duurzame doelen te bereiken en individuen te ontwikkelen en te ondersteunen. Terwijl wereldwijd werknemers de voortdurende onrust in de wereld doorstaan, ondersteunen wij mensen bij het opbouwen van hoge prestaties en welzijn, en bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen.

En daar mogen we als HR-Professionals best TROTS op zijn

In 2024 stellen we de volgende onderwerpen centraal: 

Ethische integratie van technologie en AI
HR waakt ervoor dat transities binnen de organisatie fatsoenlijk werk en goede banen opleveren. We verankeren principes van transparantie en ethisch gebruik, bieden beleid voor gepast gebruik en zorgen ervoor dat digitalisering gelijkheid en inclusie stimuleert en de autonomie en controle van werknemers vergroot.

Uitmuntend leiderschap
HR zorgt ervoor dat de organisatie het vertrouwen van de werknemers wint met empathie, authentiek leiderschap en open communicatie. We zorgen ervoor dat managers in staat zijn een inclusieve werkomgeving te creëren waar iedereen het gevoel heeft zichzelf te kunnen zijn.

Werkplekken van de toekomst opnieuw gedefinieerd
Het opbouwen van een cultuur waarin veel vertrouwen heerst en het verankeren van EDI zijn de essentie van een goede werkomgeving. Om hoge prestaties en productiviteit te behouden, moeten werknemers een stem krijgen, flexibele en hybride arbeidsmogelijkheden worden geboden, loonverschillen worden aangepakt en welzijn en een goede balans tussen werk en privéleven worden gestimuleerd. Aan HR de taak dit in goede banen te leiden.

Continu investeren in vaardigheden en onderwijs
Als HR zorgen wij voor duurzaam werk door de organisatie te stimuleren om te investeren in het bijscholen van werknemers, om zo hun vaardigheden te ontwikkelen en hun productiviteit te verbeteren. Dit is met name van belang voor kwetsbare groepen en mensen van wie de banen op de tocht staan.


IHRD InstagramInternational HR day – 20 MEI

Laten we ons op de Internationale HR-dag opnieuw inzetten voor het bevorderen van de beginselen van welzijn, vertrouwen, duurzaam werk en gelijkheid, diversiteit en inclusie om een meer rechtvaardige en inclusieve wereld voor iedereen te creëren.

Deel in aanloop naar 20 mei waar je als HR-Professional individueel of met je team trots op bent. Wat doe jij om de toekomst vorm te geven?
Gebruik op de social media kanalen de hashtag:   #internationalHRday

Download hier de International HR day e-mail handtekening
en promoot daarmee International HR day onder al jouw e-mails.

Gebruik bij jouw promotie het Logo van Internaional HR day,
bijvoorbeeld op gebakjes voor jouw team.
Download logo hoog

Download logo smal


EAPM WEBINAR: 'Unleashing Potential: Embracing AI for future-ready workplaces'  - 14 mei 2024 - 11.00 - 12.30 CET

In aanloop naar International HR day 2023 biedt EAPM HR-Professionals wereldwijd een gratis webinar aan met sprekers uit Ierland, Noorwegen, Litouwen en Italië over de vier bovengenoemde onderwerpen. Tijdens de Q&A krijg je de mogelijkheid om jouw vragen rechtstreeks aan het panel te stellen.
Een mooie manier om niet alleen inspiratie op te doen voor de dag waarin we met z’n allen HR in het zonnetje zetten, maar ook om te horen hoe HR wereldwijd met deze thema’s omgaat.
Ben jij er ook bij?
Klik hier voor meer informatie

Doe mee aan de International HR Day 2024 Steps Challenge!

Om alle HR-Professionals wereldwijd te verbinden organiseren NVP, EAPM and the sustainable mobility platform Walk15 de International HR Day 2024 Steps Challenge.
Met deze uitdaging nodigen we je uit om je aan te sluiten bij een internationale HR-gemeenschap, je welzijn een boost te geven en het milieu stap voor stap te verbeteren.
De challenge 'loopt' van 20 mei tot 6 oktober. Hoe het werkt lees je hier.


Over International HR day

- Het doel van de International HR day is erkenning te geven aan de manier waarop HR waarde toevoegt, en mensen en organisaties verbindt. Het erkent en viert de bijdrage die HR levert aan mensen, organisaties en de samenleving. Het viert hoe we de toekomst van werk vormgeven, ten gunste van iedereen.
- International HR day is een dag die steeds populairder wordt en internationaal wordt gevierd, startend in Australië aan het begin van de dag en reizend over de continenten naar Amerika.
- International HR day  krijgt internationale aandacht en wordt erkend op nationaal niveau, door de media, binnen bedrijven en door individuen. Viering en plezier staan centraal in de geest van de dag.
- International HR werd op 20 mei 2019 geïntroduceerd door de European Association for People Management. Elk jaar komen professionele HR-verenigingen in vele landen samen om inzichten en expertise te delen en gemeenschappelijke HR- en bedrijfskwesties aan te pakken.


EAPM International HR day 2024Wat doe jij om de nieuwe toekomst in 2024 vorm te geven?

 

IHRD-Email-handtekening

Onze partners