Logo

Aftermovie NVP Voorjaarscongres - 21 maart 2024

Aftermovie NVP Voorjaarscongres - 21 maart 2024

02-04-2024

Op 21 maart 2024 kwamen 130 HR-professionals bij elkaar voor het NVP Voorjaarscongres bij Hogeschool Rotterdam. Het thema van dit congres was gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie. Naast ervaren HR-professionals waren er ook studenten aanwezig om samen ervaringen en perspectieven te delen. 

Banner voorjaarscongres defDe dag begon met een reeks workshops, waar we in kleine groepen dieper ingingen op verschillende aspecten van diversiteit en inclusie. Na een smakelijke lunch zetten we het programma voort met een aantal interessante sprekers en paneldiscussies. Het begon gelijk goed met de presentatie van de NVP code sociale veiligheid, die door NVP-voorzitter Irene Oerlemans werd uitgereikt aan Raymond Puts, directeur van de AWVN.

Prof. dr. Jojanneke van der Toorn nam ons vervolgens mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het bevorderen van een inclusieve organisatiestructuur. Haar presentatie bood praktische handvatten om echte veranderingen teweeg te brengen.
 
We vervolgden het programma met een levendig panelgesprek waar Gwen Kolader, Christina van Zanten en Marieke Zuidema met de deelnemers spraken over hun ervaringen met het implementeren van diversiteitsinitiatieven bij onder andere Hexaware en Rabobank. Dit gaf waardevolle inzichten en concrete voorbeelden van diversiteitsbeleid in de praktijk. 

Sinan Cankaya sloot de dag af met een persoonlijk verhaal over zijn eigen identiteit, wat echt een diepe indruk achterliet. Het liet zien hoe diversiteit ons verrijkt en verbindt op zoveel verschillende niveaus. 

Al met al was het NVP Voorjaarscongres een dag vol inspiratie, inzichten en interessante gesprekken. De afwisseling in het programma maakte het interessant en leerzaam en de aanwezigheid van studenten bracht een extra dosis energie en nieuwe perspectieven. 

Bekijk hier de aftermovie voor een sfeerimpressie van deze mooie dag:

Onze partners