Logo

Over Fysieke Masterclass Sollicitatiecode: ‘Transparant werven & selecteren!’

Fysieke Masterclass Sollicitatiecode: ‘Transparant werven & selecteren!’

28/03 2023
Terug naar overzicht
Locatie NVP Bureau / Het Forum

Na deze masterclass heb je inzicht in wat het effect is van transparant werven en selecteren op employer brand.

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors

Na deze masterclass heb je inzicht in wat het effect is van transparant werven en selecteren op employer brand.

Het uitgangspunt is de vernieuwde (actuele) NVP Sollicitatiecode.
Samenstellers van de meest recente sollicitatiecode praten je bij, geven je verfrissende werving & selectie inzichten mee en heel veel praktische tips en antwoorden om meteen mee aan de slag te gaan, zoals:

 • Waar moet je als werkgever én werknemer momenteel rekening mee houden bij werving en selectie?
 • Wat zijn de laatste veranderingen in deze Code?
 • Hoe houd je rekening met jouw eigen werving- en selectieprocedure én deze Code?
 • Waaraan moet jouw werving- en selectieprocedure voldoen? 

Daarnaast wordt actuele casuïstiek ingezet als discussievoer, zodat je live de sollicitatiecode ervaart. Maar ook vragen uit jouw praktijk  worden tijdens deze workshop beantwoord! Alles wat je tijdens deze workshop hoort is morgen direct toepasbaar!

Voor aanvang van de workshop ontvang je een digitaal exemplaar van de NVP Sollicitatiecode en een digitale Individuele Vragenlijst Deelnemer Workshop waarin je jouw vragen over de NVP Sollicitatiecode kunt stellen. Tijdens de workshop zullen deze vragen worden beantwoord.

NVP Sollicitatiecode
De NVP Sollicitatiecode is dé gedragscode voor werving en selectie. De Code bevat actuele basisregels die arbeidsorganisaties, bedrijfsleven en overheid, naar het oordeel van de NVP, in acht behoren te nemen bij werving en selectie van sollicitanten teneinde zorgvuldig met elkaar om te gaan.

Programma
15.15 uur   Ontvangst
15.30 uur   Start Masterclass

  • Welkom en kennismaking
  • Presentatie vooraf ingeleverde vragen enop basis hiervan vaststellen programma
  • Korte ontstaansgeschiedenis Code en waarom geen wetgeving hierover
  • De NVP Sollicitatiecode in de huidige vorm

16.15 uur   Korte pauze
16.30 uur   Tweede deel Masterclass

  • Klachteninstantie
  • (Eigen) Casuïstiek
  • Discussie en rondvraag

17.30 uur   Afsluiting Masterclass

Deze masterclass zal fysiek plaatsvinden.
Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met NVP Activiteiten, tel. 033 247 3481, e-mail activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten 

Kosten
Deelname voor deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00. Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende NVP-bijeenkomst hebt meegemaakt en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur.

Beeldmateriaal evenement

Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners