Logo

Over Optimaliseer de recruitmentafdeling in 4 stappen

Optimaliseer de recruitmentafdeling in 4 stappen

21/02 2023
Terug naar overzicht
Locatie Amershof

In deze sessie vertelt Kees Jan Markens hoe je in 4 stappen jouw recruitmentafdeling kunt optimaliseren. Hij gaat in op de competenties waar recruiters over moeten beschikken en gedegen processen, maar ook employer branding en geschikte recruitment software tooling.

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
Labels

Optimaliseer de recruitmentafdeling in 4 stappen
De krapte op de arbeidsmarkt wordt door iedereen ervaren. In september 2022 publiceerde het UWV nog een artikel dat de krapte inmiddels in alle beroepsgroepen wordt ervaren.  https://www.uwv.nl/nl/persberichten/in-alle-beroepsgroepen-sprake-van-krapte. Het is enorm belangrijk voor organisaties om blijvend te investeren in een stevige recruitmentafdeling, zodat goede kandidaten niet gemist worden en een goede employee journey ervaren. Sollicitant is klant!

Tijdens deze sessie krijg je als HR-professional gerichte informatie over de beste manier om het recruitmentapparaat van jouw organisatie in te richten. Ben jij hierin in de lead of word je geacht mee te denken of te adviseren? Dan is dit je kans om hier meer over te weten te komen. Kees Jan Markens geeft advies over de volgende onderwerpen:

  • Hoe richt je een stevig recruitmentteam in en met welke rollen? Welke vaardigheden moeten teamleden hebben?
  • Hoe verlopen processen op de ideale recruitmentafdeling? Denk aan het spreken van kandidaten, het inplannen van gesprekken en het adviseren van de lijn.
  • Jobmarketing en employer branding zijn hot, maar: hoe pak je dit aan?
  • Hoe maak je de keuze voor de juiste software tooling om je recruitmentprocessen te ondersteunen?

Programma
15:30 - 16:00 uur - Inloop en introductie door kring Midden-Nederland
16:00 - 18:00 uur -  Startsessie

  • Recruitmentteam en processen
  • Pauze
  • Jobmarketing, employer branding en software tooling
  • Vragen en afsluiting

18:00 19:00 uur - Borrel en netwerken

Over de spreker
Kees Jan Markens is oprichter en eigenaar van Recruiters Connected, en heeft de missie om recruiters door heel Nederland te verbinden en te inspireren.

Hij is daarnaast al jaren interim MT-adviseur bij VMN Media op het gebied van product development binnen de recruitment advertising. VMN Media is de uitgever van onder andere PW, Arbo, SalarisNet en Flexmarkt.

Recruiters Connected organiseert jaarlijks interactieve, leerzame events voor recruiters, waar zij kunnen leren over recruitmenttrends, software en tips krijgen van specialisten in de recruitmentwereld zoals Linkedin. 

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht

Onze partners