Logo

Over Online Masterclass: ‘Hoe word je aantrekkelijk met duurzame arbeidsvoorwaarden?’

Online Masterclass: ‘Hoe word je aantrekkelijk met duurzame arbeidsvoorwaarden?’

16/03 2023
Terug naar overzicht
Online

Deze sessie zal online plaatsvinden. Je krijgt in de aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Op donderdag 16 maart wordt er een online Masterclass ‘Hoe word je aantrekkelijk met duurzame arbeidsvoorwaarden?’ gehouden, dit wordt verzorgd door Esther Flipse en Angeline Brok van Merknemers. Reserveer de datum alvast in je agenda en meld je aan!

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors

Merknemers2
Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol en niet alleen als maatschappelijk verschijnsel, maar ook in het Klimaatakkoord of in wettelijke regelingen die de overheid invoert. Inmiddels zetten de meeste organisaties, profit én non-profit, duurzaamheid in rap tempo hoog op de agenda. Aanvankelijk in het duurzame gebruik van bijvoorbeeld gebouwen en het verminderen van afval. Denk maar aan het CO2-vraagstuk.

Ook op gebied van personeelsbeleid is onmiskenbaar een kentering gaande. Medewerkers verlangen steeds vaker van hun werkgever dat ook de arbeidsvoorwaarden duurzaam zijn. En dat gaat uiteraard verder dan het aanschaffen van een paar elektrische lease auto’s voor de buitendienst. Het gaat zowel over duurzame mobiliteit (van a naar b) voor álle medewerkers, als over duurzaamheid in de volle breedte van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat zijn dan duurzame arbeidsvoorwaarden? En hoe pak je dat aan?
We hebben het over ‘groene’ arbeidsvoorwaarden met oog voor de toekomst, zoals het mobiliteitsvraagstuk en hybride werken. Maar het gaat ook over onderscheidende arbeidsvoorwaarden op gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid. Deze arbeidsvoorwaarden dragen in grote mate bij aan een positieve ‘employee experience’. Alleen daarmee kun je op de arbeidsmarkt aantrekkelijk zijn voor je huidige en nieuwe medewerkers. Zulke arbeidsvoorwaarden zijn geen lappendeken, maar onlosmakelijk verbonden met de doelstellingen van je organisatie.

Dit is voor veel organisaties, óók voor de kleinere, een aanleiding en een mooie kans om het arbeidsvoorwaardenbeleid te herijken en om bewuste keuzes te maken.

Esther Flipse en Angeline Brok van Merknemers nemen je in deze masterclass mee in wat het invoeren van een modern, duurzaam en onderscheidend arbeidsvoorwaardenbeleid voor jouw organisatie kan betekenen.

Om de masterclass optimaal aan te laten sluiten op jullie vragen en verwachtingen, is het mogelijk om vooraf vragen in te sturen. Grijp je kans en stuur deze naar esther@merknemers.nl

Programma
15:15 - 15:30 uur - Digitale inloop
15:30 - 16:45 uur - Ontwikkelen van duurzame arbeidsvoorwaarden

  • Trends en ontwikkelingen
  • Voorbeelden uit de markt
  • Praktijkvoorbeelden van AVW-regelingen
  • Tips voor de aanpak van een AVW-vernieuwingstraject

16:45 - 17:00 - Gelegenheid voor vragen en afsluiting

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht

Deel via:

Onze partners