Logo

Hoe MKB-bedrijven een dreigende leegloop van talent kunnen voorkomen

Hoe MKB-bedrijven een dreigende leegloop van talent kunnen voorkomen

19 dec 2021
Personio HR study.jpg

Om te onderzoeken wat de impact is van een zwakke HR-strategie tijdens de pandemie, heeft de nieuwe NVP-partner Personio samen met Opinium in Nederland 500 HR-beslissers en 1.000 werknemers

Om te onderzoeken wat de impact is van een zwakke HR-strategie tijdens de pandemie, heeft de nieuwe NVP-partner Personio samen met Opinium in Nederland 500 HR-beslissers en 1.000 werknemers ondervraagd. Daarbij hebben ze o.a. gevraagd naar de productiviteit, het personeelsverloop en de impact op de bedrijfsprestaties. Allemaal aspecten die de strategische waarde van HR onderstrepen.

HR studyConclusie: Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van ieder bedrijf. Dus als de HR-strategie niet goed gepland of doordacht is – of de impact ervan wordt onderschat – heeft dit een prijs.

Met het potentieel om een opeenvolging van negatieve resultaten te veroorzaken, zoals een verlies van talent, schade aan de werkgeversreputatie en een lage productiviteit, kan dit uiteindelijk een aanzienlijke impact hebben op de bedrijfsresultaten. En voor bedrijven die tijdens de pandemie geen prioriteit hebben gegeven aan hun mensen, worden eventuele nadelige gevolgen pas duidelijk wanneer het te laat is.

Maar bedrijven hebben nog steeds een kans om het tij te keren. Door prioriteit te geven aan hun mensen en een meer strategische benadering van HR, kunnen werkgevers zowel hun bedrijfsprestaties als de economie in het algemeen stimuleren.

Download hier de HR-study 
met een checklist voor het verbeteren van je HR-strategie!
 

HR Study 2

Onze partners