Logo

Programma van NVP Voorjaarscongres: Reinventing HR - Pushing the boundaries

NVP Voorjaarscongres: Reinventing HR - Pushing the boundaries

19/04 2023
Terug naar overzicht
Locatie Randstad Experience

Thema
Reinventing HR - Pushing the boundaries

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
Labels

Programma van NVP Voorjaarscongres

Op woensdag 19 april:
9:15 - 9:45 Inloop en registratie
9:45 - 9:50 Welkom door voorzitter NVP Door Oerlemans, I. (Irene)
9:50 - 10:15 Welkom door Randstad - Visie op de Arbeidsmarkt Door ten Hoonte (Marjolein)
10:15 - 10:45 Inclusief organiseren als HRM-praktijk. Van visie naar vieze handen. Door van der Aa (Paul)
10:45 - 11:15 Workforce Planning: door middel van een flexibele en mensgerichte bedrijfsstrategie altijd voorbereid zijn op de onvoorspelbaarheid van de toekomst. Door Cox (Michèle)
11:15 - 11:30 Q&A
11:30 - 12:00 Pauze
12:00 - 13:00 Workshopronde 1
  Community of Practice objectief werven en selecteren. Door Kok (Robin)
  De toegevoegde waarde van een junior. Door Bloem (Luca)
  What’s next! Door Meurs (Simone)
13:00 - 13:45 Lunch
13:45 - 14:45 Workshopronde 2
  Levensfasebeleid als onderdeel van gezondheidsmanagement Door Gerrits (Elseriet), Casteleijn (Marlies)
  Stappenplan voor een coachingcultuur Door Oude Wolbers (Miriam), van Poelje (Sari)
14:45 - 15:00 Pauze
15:00 - 15:30 Binden en Boeien of Verbinden en Groeien? Door Bonnema (Eipie)
15:30 - 16:30 Kom uit jouw comfortzone en verleg je grenzen Door Farley (Brian)
16:30 - 17:15 Borrel
 1. Van 9:50 tot 10:15

  Welkom door Randstad - Visie op de Arbeidsmarkt

  Door ten Hoonte (Marjolein)

  Kunnen we het even over werk hebben?

  Het is de hoogste tijd om het te hebben over hoe we werk organiseren in Nederland, want de problemen stapelen zich op.
  Er is een ongekende krapte op de arbeidsmarkt, terwijl een grote groep mensen thuiszit zonder werk. Een paar honderdduizend mensen werken wel, maar leven toch in armoede. Om productief te blijven, zouden we ons continu moeten laten bij- en omscholen, toch doen we het niet genoeg. Marjolein ten Hoonte laat zien hoe ons denken over werk en de arbeidsmarkt oplossingen in de weg staat: we benaderen werk alsof het een grote fabriek is, terwijl het een levend ecosysteem is. Met een wirwar aan contractvormen, complexe cao’s en functieprofielen hebben we sociale zekerheid ingekaderd. Terwijl het ervaren van zekerheid cruciaal is voor mensen om productief en gelukkig aan het werk te blijven. Wat als we werk en sociale zekerheid ‘uitpakken’ en teruggeven aan het individu?

  Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en Sociale Impact bij Randstad Groep Nederland

 2. Van 10:15 tot 10:45

  Inclusief organiseren als HRM-praktijk. Van visie naar vieze handen.

  Door van der Aa (Paul)

  Steeds meer organisaties erkennen het maatschappelijke en bedrijfsmatige belang van het inclusief organiseren van werk voor medewerkers met uiteenlopende talenten, drijfveren en beperkingen. Deze visie vertaalt zich echter nog (te) weinig naar de dagelijkse werkvloer. In deze inleiding daagt Paul van der Aa hedendaagse HRM-professionals uit om ‘de handen vies te maken’, door meer energie te gaan steken in het realiseren van passend, waardevol werk voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Op basis van inspirerende praktijkvoorbeelden benoemt hij punten die hierbij aandacht vragen.

 3. Van 10:45 tot 11:15

  Workforce Planning: door middel van een flexibele en mensgerichte bedrijfsstrategie altijd voorbereid zijn op de onvoorspelbaarheid van de toekomst.

  Door Cox (Michèle)

  Workforce planning is een manier om de huidige en toekomstige behoeften van je organisatie in kaart te brengen en een strategie te ontwikkelen voor de mensen die je daarvoor nodig hebt. Wanneer je mensen de kans geeft zich te ontwikkelen, werk je aan een positieve bedrijfscultuur en binding met jouw organisatie. Je creëert een werkomgeving waar professionals kunnen leren en groeien.

   

  Bij een strategische benadering van workforce planning houd je je bezig met werving, medewerkersontwikkeling, talent management en finance. Zorg je dat deze facetten aansluiten op de langetermijndoelen van het bedrijf, dan kun je daarmee het succes van het bedrijf effectief bevorderen. Tijdens deze kennissessie zullen wij ingaan op de verschillende facetten en toepasbaarheid van workforce planning, zodat jij jouw organisatie op een strategische manier kan inrichten op de toekomst!

 4. Van 12:00 tot 13:00

  Community of Practice objectief werven en selecteren.

  Door Kok (Robin)

  Nog altijd hebben niet alle mensen gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers willen hier verandering in brengen en Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) helpt daarbij. AWVN organiseert Communities of Practice (CoP’s) waarin werkgevers een jaar lang samen gaan oefenen met een bewezen methode die inclusieve werving en objectieve selectie bevordert.

  Thema’s die onderdeel zijn van deze methode

  1: vacatureteksten inclusiever schrijven
  2: een objectieve eerste screening
  3: gestructureerd interviewen

  Tijdens deze workshop krijg je een eerste kennismaking met ‘Objectief werven en selecteren’.

  Stream: Diversiteit en Inclusie

 5. Van 12:00 tot 13:00

  De toegevoegde waarde van een junior.

  Door Bloem (Luca)

  Als starter kan het soms best wennen zijn om in een nieuwe organisatie jouw ideeën te presenteren. Dit terwijl je als junior, bewapend met frisse ideeën en methoden, juist van toegevoegde waarde bent. In deze workshop gaan we in op die toegevoegde waarde van junioren en delen we onderling ervaringen uit. Samen kijken we naar wanneer je in je kracht staat en wat je daarvoor nodig hebt. Zo breng je beweging in jouw organisatie.

  Stream Young Professionals

 6. Van 12:00 tot 13:00

  What’s next!

  Door Meurs (Simone)

  Het leven lang ontwikkelen is voor velen een actueel thema. Om persoonlijke en professionele doelen te bereiken, maar ook om bij te blijven met veranderingen in de wereld om ons heen.

  STC Next is dé opleider in en om de haven. Met grote transities in het havenindustrieel complex is de rol van het onderwijs essentieel. Wij geven graag een kijkje in de keuken van onze beroepsinstelling hoe wij hier samen met het bedrijfsleven invulling aan geven.

  STC header

  Stream: Levenslang Groeien

 7. Van 13:45 tot 14:45

  Levensfasebeleid als onderdeel van gezondheidsmanagement

  Door Gerrits (Elseriet), Casteleijn (Marlies)

  De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat goed werkgeverschap een urgent onderwerp is voor veel organisaties. Onder goed werkgeverschap vallen veel HR gerelateerde thema’s, waaronder ook generatiemanagement. Want hoe zorg je er als werkgever voor dat (jonge) werknemers graag komen en blijven werken, en het beste uit zichzelf en de organisatie kunnen halen? In de praktijk zien we dat het passend invulling geven aan generatiemanagement het verschil kan maken tussen ergens willen werken, weggaan of soms zelfs voorkomen van uitval. Inhealth neemt jullie mee in hoe generatiemanagement (of hoe zij het liever beschrijven: levensfasebeleid) in relatie tot breder gezondheidsmanagement en goed werkgeverschap eruit ziet. Na de workshop ben jij als HR professional geïnspireerd door casussen uit de praktijk en heb je handvatten meegekregen voor jouw organisatie.

  Stream: Young Professionals

 8. Van 13:45 tot 14:45

  Stappenplan voor een coachingcultuur

  Door Oude Wolbers (Miriam), van Poelje (Sari)

  Hoe creëer je een echte goede coachingscultuur in jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat mensen zich blijven ontwikkelen en dat zij zich echt aan je organisatie gaan verbinden? We spreken van een goede coachingscultuur binnen een organisatie als er een klimaat is waarin mensen oog hebben voor ieders potentieel en allen elkaar aanspreken op waarden, ambities en talenten. Graag delen we onze expertise, ervaring en stappenplan.

  Miriam Oude Wolbers en Sari van Poelje van Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

  Stream: Levenslang Groeien

 9. Van 15:00 tot 15:30

  Binden en Boeien of Verbinden en Groeien?

  Door Bonnema (Eipie)

  De ontwikkelingen in HR volgen zich steeds sneller op. Op veel plekken extra gestimuleerd door de krapte op de arbeidsmarkt. De neiging is soms om te zoeken naar snelle en vaak financiële oplossingen. Maar er is ook een andere kant. Namelijk het streven naar duurzame en gelijkwaardige arbeidsrelaties. Van human resources naar human beings.

  Dit werpt ook nieuw licht op thema’s als inzetbaarbeid en binden en boeien. Want is dat nog helemaal van deze tijd? Of gaat het veel meer over verbinden en groeien? En hoe doe je dat dan in de context van je organisatie?

  Eipie neemt je mee in deze thema’s en inspireert je op hoe je als organisatie op een praktische manier waarde kan toevoegen aan je medewerkers, passend bij wat er voor hen werkelijk toe doet.

 10. Van 15:30 tot 16:30

  Kom uit jouw comfortzone en verleg je grenzen

  Door Farley (Brian)

  Leef je voor je missie, voor je kernwaarden of ben je afhankelijk van omstandigheden? Waar krijg je energie van? Brian weet als geen ander dat succes in de sport pas komt als je leeft vanuit je passie, vanuit dat wat je energie geeft. Dán kun je gaan groeien. Hij vertelt hier bevlogen en inspirerend over en vertaalt dit moeiteloos naar het echte leven van de HR-professional.

Onze partners