Logo

NVP thema Q3-2022: High Performance Teams

NVP thema Q3-2022: High Performance Teams

30 jun 2022
Jaarthema's 2022.png

We zijn alweer aanbeland in het derde kwartaal van 2022. En dat betekent bij NVP dat we ons op het volgende thema van dit jaar richten: High Performance Teams.

Een high performance team produceert hoogwaardige resultaten, waarbij het niet alleen draait om kwantiteit, maar ook om de team-bevlogenheid, zelfstandigheid en doel- en taakgerichte samenwerking. Zulke teams willen we toch allemaal binnen onze organisatie?

High Performance Teams zijn schaars - video
High Performance Teams zijn schaars en je komt ze helaas niet vaak tegen. Maar ze zijn wel maakbaar. In deze video vertelt Paul van Heeringen hóe. Daarnaast hoor je van HR-directeuren Chantal Groenendijk en Petra van der Vlist waarom HP-teams goed zijn voor je organisatie en welke rol HR heeft om deze teams te vormen en bij te staan.

Whitepaper Amplitie - downloaden
Wat betreft de focus op High Performance Teams hebben we al een mooie aftrap gedaan met de lancering van het whitepaper Amplitie. Daarin kun je lezen hoe je team-bevlogenheid kunt bevorderen door het welzijn en functioneren van medewerkers te optimaliseren.
Download whitepaper 

Energieke teams presteren beter - kennissessie
Op 22 september organiseren we een online kennissessie: ‘High Performance Teams: hoe wordt energie de aorta van jouw organisatie?’. Het positief tegenovergestelde van de burn-out is bevlogenheid. Het hoofdkenmerk daarvan? Teams bruisen van de energie! Energie is dus kennelijk een vitaal begrip en een instrument om op te sturen. Energieke teams presteren beter, kennen minder uitval, ontwikkelen zich sneller en denken in mogelijkheden. Prachtige redenen om als HR-professional te sturen op de energie in je organisatie.
Meld je hier aan voor deze online kennissessie 

Moment van intense betrokkenheid met je team - artikel gratis downloaden
Mensen presteren beter in teamverband. Het ervaren van ‘flow’ geeft voldoening en bevordert ontwikkeling. Hoe ontstaat teamflow en hoe past het in het grotere geheel? In dit artikel vind je een uitwerking van het begrip teamflow, en suggesties voor organisaties om hiermee aan de slag te gaan. Het artikel sluit mooi aan op het thema ‘High Performance Teams’. Daarom kunnen NVP-leden dit artikel tot eind september kosteloos downloaden via professioneel begeleiden.nl. 

Kennis delen
En natuurlijk delen we het komende kwartaal alles wat we tegenkomen over High Performance Teams op onze social media kanalen en in onze nieuwsbrieven.
Heb jij ook interessante content - in welke vorm dan ook - over HP-teams? Deel het met ons netwerk. Dat kan op de socials, en ook via communicatie@nvp-hrnetwerk.nl


Voor alle NVP jaarthema’s 2022: klik hier    

Onze partners