Logo

NVP Thema Q4-2022": PEOPLE FIRST!

NVP Thema Q4-2022": PEOPLE FIRST!

6 okt 2022
Jaarthema's 2022.png

We zijn alweer begonnen aan het laatste kwartaal van 2022. Bij NVP staat dit 4e kwartaal het thema ‘PEOPLE FIRST’ centraal.
De mens is de belangrijkste asset van je bedrijf en staat daarom altijd op nummer één! Zorg dus goed voor je mensen.
We gaan dit kwartaal in op empowerment thema’s als arbeidsmarkt, employer-branding, zelfsturing, sturen op afstand, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. 

People First - NVP aan tafel

Bij NVP aan tafel praat Gerben van Driel met HR-directeuren Chantal Groenendijk en Petra van der Vlist het over het thema People First. Natuurlijk al heel veel jaren een belangrijk onderwerp, maar door Covid en de arbeidsmarkt is het de afgelopen jaren een nog urgenter thema geworden. Binden en boeien van je medewerkers is cruciaal om ze te behouden. Effectory doet jaarlijks onderzoek bij ruim 1.200 organisaties om te zien wat mensen nou precies beweegt, wat ze belangrijk vinden en wat voor inzichten ze geven. Consultant Arjen Swank geeft er in deze sessie een presentatie over.
(Klik op de afbeelding om de uitzending te bekijken)

People first video


People First – online kennissessie

Op 1 november staat de online kennissessie People First bij NVP op de agenda. Tijdens deze kennissessie geeft Frenk van Assen, mede-auteur van het 2e best verkochte managementboek Green On, een unieke inkijk in de gesloten wereld van de Special Forces. In een interactieve presentatie geeft hij middels diverse filmpjes en anekdotes uit zijn carrière, onder andere antwoord op de volgende vragen als:

  • Hoe kom je tot maximale impact met kleinschalige zelfstandig opererende teams, in een wereld die verre van ideaal is?
  • Welke teamcultuur gaat daar achter schuil?
  • Hoe ziet de werving en selectie eruit van deze high performing teams?
  • Hoe zorg je voor headspace onder stressvolle en uitdagende omstandigheden?

Verder deelt hij een groot aantal Green On lessen uit zijn boek voor optimale samenwerking van teams. Een oprecht, mooi verhaal, zonder Rambo’s met yoga en mindfulness als oplossing.

Meld je hier aan voor de online kennissessie

 

Whitepaper Employability

De wereld om ons heen is meer dan ooit in beweging. Daarmee verandert ook ons werk én de manier waarop we ons werk doen. Dat vraagt om medewerkers die in staat zijn mee te groeien met veranderingen en die duurzaam inzetbaar zijn. Maar hoe zorg je als organisatie dat je medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven? En hoe doe je dat juist in deze tijd waarin we steeds vaker tijd- en plaats-onafhankelijk werken en elkaar minder vaak treffen op de werkvloer? In dit whitepaper, je aangeboden door Compagnon en NVP, beschrijven we 10 succesfactoren. 

Download whitepaper


Kennis delen

En natuurlijk delen we het komende kwartaal alles wat we tegenkomen over People First op onze social media kanalen en in onze nieuwsbrieven.
Heb jij ook interessante content - in welke vorm dan ook - over dit thema? Deel het met ons netwerk. Dat kan op de socials, en ook via communicatie@nvp-hrnetwerk.nl


Voor alle NVP jaarthema’s 2022: klik hier    

 

Onze partners