Logo

DE PARALLEL TUSSEN TIKTOK EN HR

DE PARALLEL TUSSEN TIKTOK EN HR

23-07-2020
kon-karampelas-9BbkkdurAnU-unsplash.jpg.webp

Meivakantie 2020, mijn twee zoontjes staan samen met een vriendje te springen op de trampoline in de tuin, echter alle drie met een iPad  in hun hand

Meivakantie 2020, mijn twee zoontjes staan samen met een vriendje te springen op de trampoline in de tuin, echter alle drie met een iPad  in hun hand. Dit verbaast mij enigszins, en ik vraag wat ze aan het doen zijn. Het antwoord: TikTok, papa. En vrolijk springen ze verder.
Als enigszins verontruste ouder vraag ik ze de iPad weg te leggen, om vervolgens toch maar eens een blik te werpen op wat ze hebben gedaan. Filmpjes van elkaar maken waarin ze zeggen wie ze zijn, om vervolgens te laten zien wat ze kunnen.

Ik vervolg mijn weg naar mijn laptop, mij gereedmakend voor een webinar. Tijdens dit webinar, waar natuurlijk de uitdaging van het thuiswerken van vandaag de dag centraal staat, verneem ik dat ongeveer 43% van de bedrijven in Europa niet de middelen of de processen heeft om virtueel te werken. Dit zijn best indrukwekkende cijfers, en hoe staat dat in relatie tot digitalisering?

Je zou je de vraag kunnen stellen: wat is dan digitalisering? Is dat het hebben van middelen zoals MS Teams, Zoom of Skype om met elkaar te kunnen samenwerken, of is het juist de beschikking hebben over je bedrijfsapplicaties die onderdeel uitmaken van de waardeketen, om te zorgen voor de continuïteit van de organisatie? Een situatie waarin je beide zou moeten hebben, maar vooral ook de processen en guidelines daaromheen, is het meest wenselijk.

Het is het einde van mijn werkdag, en zoals gewoonlijk bekijk ik de tijdlijn van mijn LinkedIn. Ter inspiratie, en om blogs en video’s te lezen of bekijken. Tot mijn verbazing zie ik een grote recruitmentvriend gebruikmaken van TikTok om de virtuele onboarding van zijn organisatie te promoten.Digitalisering in haar totaliteit zal het nieuwe normaal zijn, en we zullen ons als organisaties daarvoor gaan transformeren, om flexibiliteit te bieden in de uitdagende tijden die we momenteel ondergaan maar die wellicht ook zullen komen in de (nabije) toekomst. Gebruikmakend van wellicht niet voor de hand liggende digitale middelen. 

Blijf gezond en in digitale balans.

Mike Muurmans, Head of Customer Advisory for HR SAP

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Onze partners