Logo

8 vragen over Employee Branding en AI

8 vragen over Employee Branding en AI

26 apr 2024
8 vragen over employer branding en AI.png

Gusta Timmermans deelt haar inzichten en expertise over de dynamische wereld van employer branding en de rol van kunstmatige intelligentie (AI) daarin. 

1. Welke niet-financiële arbeidsvoorwaarden kun je aanbieden om talent aan te trekken en te behouden?

Om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden, kun je diverse niet-financiële arbeidsvoorwaarden aanbieden. Denk hierbij aan het bevorderen van een goede werk-privébalans door flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken te bieden. Daarnaast draagt het bieden van duidelijke loopbaanperspectieven en het waarborgen van de kwaliteit van het werk bij aan de tevredenheid van medewerkers. Baanzekerheid, een positieve en ondersteunende bedrijfscultuur, en een inclusieve werkomgeving zijn ook essentieel voor het creëren van een aantrekkelijke werkplek.

2. Welke vaardigheden moeten recruiters ontwikkelen om AI effectief te gebruiken in hun werk?

Recruiters moeten leren om kunstmatige intelligentie (AI) te zien als een hulpmiddel dat hun werk kan verrijken en niet als een bedreiging. Het is belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën en te begrijpen hoe deze ingezet kunnen worden om de doelen van de organisatie en de HR-afdeling te ondersteunen. Dit vereist een voortdurende bereidheid om te leren en aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen.

3. Hoe zie je de rol van kunstmatige intelligentie en machine learning in het toekomstige recruitmentproces?

Kunstmatige intelligentie en machine learning spelen nu al een belangrijke rol in het recruitmentproces en deze invloed zal alleen maar toenemen. Automatisering kan het wervingsproces efficiënter maken, bijvoorbeeld door het automatisch versturen van e-mails naar kandidaten, het analyseren van gegevens, en het selecteren van cv's zonder vooringenomenheid. Ook kunnen chatbots worden ingezet om de interactie met kandidaten te verbeteren.

4. Wat zijn goede onderzoeksmethodes om te achterhalen hoe de kandidaat centraal staat in het proces?

Een effectieve manier om de ervaringen van kandidaten te onderzoeken, is door de inzichten van huidige medewerkers die tot de doelgroep behoren te combineren met data-analyse. Ook het onderzoeken van gedragskenmerken en drijfveren van kandidaten biedt waardevolle inzichten in hoe het wervingsproces ervaren wordt.

5. Welke essentiële tip zou je geven voor succes in het wervings- en selectieproces van 2024?

Een cruciale tip voor succes in het wervings- en selectieproces is om altijd vanuit de organisatie- en HR-doelen te werken. Zorg ervoor dat alle activiteiten bijdragen aan deze doelstellingen en positioneer jezelf als een stakeholder binnen de organisatie- en HR-strategie.

6. Wanneer zou je WhatsApp aanraden voor het wervingsproces?

Het gebruik van WhatsApp in het wervingsproces is tegenwoordig een effectieve manier om met kandidaten te communiceren. Veel mensen geven de voorkeur aan berichten via WhatsApp boven telefoongesprekken, vooral als het gaat om potentiële banen. Dit medium kan bijdragen aan een snelle en efficiënte communicatie, met de kandidaat-ervaring als prioriteit.


7. Hoe binden we zzp'ers aan onze organisatie?

Om zzp'ers aan je organisatie te binden, is het belangrijk om hen te behandelen als een essentieel onderdeel van je team. Communiceer duidelijk je verwachtingen en betrek hen, ondanks het ontbreken van een hiërarchische relatie, bij de voortgang en bedrijfsbijeenkomsten. Zorg voor een goede off-boarding en overweeg het creëren van een talentpool om in contact te blijven en een gevoel van community op te bouwen.

8. Hoe kan AI bijdragen aan het beoordelen van competenties en instelling?

Terwijl de focus verschuift naar gedrag, vaardigheden en competenties, kan AI een ondersteunende rol spelen in het analyseren van deze aspecten. Assessments kunnen niet alleen gebruikt worden tijdens het selectieproces, maar ook als een integraal onderdeel van het onboardingproces, ter bevordering van persoonlijke ontwikkeling. Let wel op de naleving van de AVG-regels bij het inzetten van AI voor deze doeleinden.

 

Bron: XpertHR

Onze partners