Logo

Sprekers bij NVP Voorjaarscongres "DIVERSITY, EQUITY AND INCLUSION"

NVP Voorjaarscongres "DIVERSITY, EQUITY AND INCLUSION"

21/03 2024
Terug naar overzicht
Locatie Hogeschool Rotterdam

Datum & tijd
21 maart 2024
09.30 - 15.30

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors

Over de sprekers

  1. Çankaya (Sinan)

    Sinan Çankaya

    Sinan Çankaya (1982, Nijmegen) is cultureel antropoloog en schrijver. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie (Buiten veiliger dan binnen, 2011). Daarna deed hij onderzoek naar etnisch profileren (De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie, 2012). Momenteel werkt Çankaya als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2021 won hij de Jan Hanloprijs Groot, de E. du Perronprijs en de Sociologische Bril voor Mijn ontelbare identiteiten.

    Prijzen & nominaties
    Mijn ontelbare identiteiten werd werd bekroond met de E. du Perronprijs 2020/2021, de Jan Hanlo Essayprijs 2020 en de Sociologische Bril 2021.

    Eerder werd Mijn ontelbare identiteiten genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs 2020 (longlist) en Humberto’s non-fictie Boek van het Jaar 2020 (shortlist).

    Zijn essay Diogenes’ regenton, identiteitspolitiek en microrevoluties stond op de shortlist van de Anil Ramdas-essayprijs 2017.

    De column Alles zeggen, en dan doen alsof je niks zeggen mag werd genomineerd voor de European Press Prize ‘Commentator Award’ 2017.

  2. Felten (Hanneke)

    Hanneke Felten

    Hanneke Felten werk als senior onderzoeker en projectleider bij Movisie en Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS). Zij houdt zich bezig met de vraag: wat werkt (niet) om discriminatie te verminderen? Hier stelde zij met collega’s een omvangrijk dossier over samen waarin de relevante wetenschappelijke kennis gebundeld is.
    Een van Felten haar belangrijke speerpunten is arbeidsmarktdiscriminatie aanpakken. Zo deed zij onderzoek in het MKB naar objectief werven en selecteren. Ook onderzocht ze samen met TNO in hoeverre bedrijven al effectieve interventies inzetten om discriminatie in werving en selectie te voorkomen. Eerder deed zij onderzoek naar de mogelijke rol van de overheid in de aanpak van discriminatie en werving en selectie. Tevens ontwikkelde zij een e-learning over objectief werven en selecteren en zetten zij met collega’s een toolbox op voor docenten van HRM-opleidingen om les te geven over het voorkomen van discriminatie aan studenten.
    Felten is ook als buitenpromovendus verbonden aan de VU en de Universiteit Utrecht.

  3. Haas (Marco) de

    Marco de Haas

    Marco is één van de oprichters van The Better Company. Geschoold als ingenieur, opgeleid als wetenschapper en gepokt en gemazeld als organisatieadviseur, slaat hij samen met zijn team de brug tussen managementwetenschap en -praktijk.

    Marco helpt organisaties om succesvol te werken aan hun mensgerichte doelen door ze op wetenschappelijke basis te wijzen op de factoren die de grootste impact zullen maken. Denk bij deze doelen aan het versterken van het alignment van leidinggevenden met de bedrijfsstrategie, het verbeteren van de inclusiviteit van de werkomgeving of het vergroten van de vitaliteit onder medewerkers.

  4. Hölscher (Steven)

    Steven Hölscher

    Steven Hölscher is een expert in data-analyse en strategisch management met een sterke focus op het verbinden van data met bedrijfsstrategieën rond ESG. Met een focus op de Social kolom.
    Bij Kyden vervult hij de rol van Principal Consultant, waar hij zijn expertise inzette om organisaties te adviseren over het gebruik van data voor ESG doeleinden. Steven Staat bekend om zijn vermogen om complexe data te vertalen naar strategieën die niet alleen de bedrijfsprestaties verbeteren, maar ook een positieve impact hebben op maatschappij en milieu. Bij PwC leidde hij als manager van People Analytics diverse projecten gericht op beloningsbeleid, diversiteit en inclusie, en Equal Pay. In het laatst genoemde is hij ook een getraind als auditor. Zijn passie voor innovatie en efficiëntie maakt hem een waardevolle kracht in het veld van data-analyse en strategie.

  5. Kolader (Gwen)

    Gwen Kolader

    Gwen Kolader is Hexaware’s VP – Global Head Diversity, Equity & Inclusion. 

    Gwen leads the global DE&I journey for Hexaware. She strongly believes for DE&I to be a moral imperative and to be a crucial business growth enabler, supporting the company in becoming the employer, partner and supplier of choice. 

    Gwen has 20 years of experience in the field of Human Resources, working in tech and telecom corporates where she led international teams, built talent development and DE&I related programs, and people-managed multiple acquisitions, outsourcing projects and integrations. 

    Gwen is based in Amsterdam, graduated in Human Resources and completed DE&I programs at the University of Amsterdam and Insead. She is part of the Expert Panel of Equalture and mentor at Roots Inspire.

  6. Kooi (Marije)

    Marije Kooi

    Mijn achtergrond is breed; van creatief dramatherapeut tot organisatie antropoloog. SIOO en Organisatie Coaching. Ik heb 15 jaar ervaring in de vastgoedbranche, ROC onderwijs, Overheid & Zorg. De laatste jaren werk ik als zelfstandige organisatiecoach met mijn bedrijf Seriousplaycoach. Hierbij help ik teams om serieuze vragen speels op tafel te zetten. En daar het goede gesprek over aan te gaan.

    Vraagstukken die op mijn pad komen variëren; teamontwikkeling op gang brengen, verbinding stimuleren, psychologische veiligheid bespreekbaar maken, intervisie op soft skills. Op organisatieniveau faciliteer ik sessies rondom visie, koers bepalen, verander vraagstukken. Hierbij staan voor mij de mens altijd centraal. Hoe kunnen we het beste uit elkaar halen, met een zo goed mogelijk resultaat, wat meer energie geeft dan kost? Wat kan je morgen anders doen, zodat je een ander resultaat krijgt? Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

    De laatste jaren voeg ik daar speelsheid aan toe. Spelen en creatief denken is een kracht die ons kan helpen om patronen te doorbreken en te komen tot nieuwe inzichten. Dit spelen geeft ik vorm door bijvoorbeeld LEGO®SERIOUS PLAY® in te zetten, Playmobil.Pro, Robots en andere creatieve werkvormen. Ik speel, dus ik leer. Speel je mee?

  7. Kroese (Ingeborg)

    Ingeborg Kroese

    Na het behalen van een MSc in Economie (cum laude) aan de Universiteit van Groningen, begon Dr. Ingeborg Kroese aan haar carrière in Sales bij Procter & Gamble en PepsiCo. Daaropvolgend bekleedde Ingeborg verschillende internationale managementposities en woonde en werkte in Nederland, Pakistan, de VAE, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. Na een internationale carrière in het bedrijfsleven, startte Ingeborg in 2006 haar eerste Learning & Development onderneming in Dubai. Sindsdien ontwikkelt en faciliteert Ingeborg trainingsprogramma's in veel verschillende landen en culturen over de hele wereld. In 2016 is ze terugverhuisd naar Nederland, waar ze momenteel directeur/eigenaar is van Enhance Facilitation (www.enhance-facilitation.eu).

    Diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen zijn voor Ingeborg terugkerende thema’s, zowel in haar professionele- als in haar gezinsleven. Tijdens haar carrière heeft ze in ongelooflijk diverse en inclusieve omgevingen gewerkt. Ze was echter ook getuige van uitsluiting en marginalisering en zag wat dit kan doen met de levens, hoop, kansen en ambities van mensen. Deze ervaringen motiveerden haar om tijd en energie te steken in academisch onderzoek naar de inclusiviteit en gelijke kansen van trainingen en opleidingen van werknemers. In 2022 behaalde ze haar doctoraat met haar proefschrift over gendergelijkheid en inclusie in bedrijfstrainingen en -opleidingen. Op basis van haar onderzoeken en professionele ervaring ondersteunt Ingeborg opleiders en trainers met de kennis en vaardigheden om leerprogramma’s te ontwikkelen en faciliteren die inclusief zijn en gelijke kansen ondersteunen. Ingeborg publiceert in impactvolle academische en professionele tijdschriften en spreekt op nationale en internationale academische en professionele leerconferenties.

  8. Meer (Monique) van der

    Monique van der Meer

    Monique van der Meer is organisatie psycholoog en gespecialiseerd in transformaties van organisaties vanuit boven- en onderstroom. Ze  is expert op het gebied van cultuurvraagstukken en de inrichting van een sociaal veilig- en inclusief werkklimaat. Haar stevige basis in de veranderkunde combineert zij met een brede ervaring in het uitvoeren van cultuur- en sociale (on)veiligheidsonderzoeken en het begeleiden van cultuur- en gedragsverandering van mensen. Monique wordt gedreven door het ontrafelen van complexe vraagstukken en het systemisch kijken naar de oorzaak van ongezonde werkomgevingen. Haar motivatie haalt ze uit het kunnen bijdragen aan het werkgeluk van iedere individuele werknemer.

  9. Mulder (Marieke)

    Marieke Mulder

    Marieke Mulder is adviseur inclusieve arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid bij AWVN. Verbindt werkgevers in het netwerk van De Normaalste Zaak.

    Zij legt snel de link tussen nieuwe ontwikkelingen, haar netwerk en projectmogelijkheden. Zij is thuis in diverse arbeidsmarkt thema's zoals inclusief- en sociaal ondernemen, supported employment, methodiek ontwikkeling, co-creatie, jongerenparticipatie en loopbaanleren. Zij is in haar element als mediator tussen beleid en praktijk en vindt het leuk om projectresultaten als "product" te kunnen opleveren.

     

  10. Oerlemans, I. (Irene)

    Irene Oerlemans

    Irene is partner en consultant bij Bunchmark, innovatief HR Adviesbureau in Amsterdam. Zij ondersteunen groeibedrijven hun ambities waar te maken. Dat doen ze door innovatieve HR strategieën en instrumenten te ontwikkelen. De expertise van Irene spits zich toe op beoordelen en belonen, inrichtingsvraagstukken, functiewaardering en het ontwikkelen van people plannen op maat. Daarnaast is Irene voorzitter van de NVP, Netwerk voor HR Professionals. Na een lange carrière in diverse generieke HR functies legt zij zich in deze rol toe op het verder uitbouwen van dit netwerk.

  11. Rossum (Anke) van

    Anke van Rossum

    Anke van Rossum is sociaal wetenschapper. Zij is gericht op Strategische HRM vraagstukken, met specifieke expertise op sociale veiligheid, diversiteit en inclusie. Als onderzoeker en adviseur begeleidt Anke organisaties bij het bevorderen van een gezonde, sociaal veilige en inclusieve werkomgeving. Haar benadering is open en persoonlijk, met respect voor de ander.

  12. Schaap (Rijnder)

    Rijnder Schaap

    Rijnder Schaap, oprichter van Octagon Advies, zal deze workshop geven. Octagon Advies is een uitgesproken adviesbureau die klanten graag meeneemt op hun ontdekkingsreis hoe zij de menselijke productiviteit voor hun organisatie kunnen optimaliseren. Hierbij is het niet ongebruikelijk dat Your Identity in de analysefase wordt ingezet om, al binnen een week, samen met de klant te kunnen bepalen hoe en waar in de organisatie deze menselijke productiviteit geoptimaliseerd zou kunnen worden.

  13. Toorn (Jojanneke) van der

    Jojanneke van der Toorn

    Jojanneke van der Toorn is bijzonder hoogleraar LGBT+ Workplace Inclusion aan de Universiteit Leiden. Ze is ook als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht.

    Van der Toorn onderzoekt diversiteit en inclusie op de werkvloer, met name met betrekking tot LGBT+ werknemers. Enerzijds richt ze zich op organisatorische programma's en praktijken: wat zijn blinde vlekken in het diversiteits- en inclusiebeleid? wat is daarvan de invloed op sollicitanten, werknemers en organisaties als geheel? En op welke manier kunnen deze patronen doorbroken worden? Anderzijds onderzoekt ze de psychologische processen waardoor mensen in de meerderheid en minderheid bijdragen ongelijkheden tussen groepen op het werk en in de samenleving in stand houden.

    In haar werk zet Van der Toorn zich actief in om wetenschap en samenleving met elkaar te verbinden, met als doel bij te dragen aan effectief en op bewijs gebaseerd diversiteitsbeleid. Hiertoe heeft ze samen met haar collega's de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor ontwikkeld. Deze monitor heeft als doel (1) de effectiviteit van diversiteits- en inclusiebeleid binnen organisaties vast te stellen, (2) de score van de organisatie te vergelijken met een benchmarkscore afgeleid van andere deelnemende organisaties, en (3) concrete en op bewijs gebaseerde suggesties te geven voor verbetering.

  14. Warmer, B.E.S. (Brenda)

    Brenda Warmer

    Brenda heeft ruime ervaring als HR Operations manager. Momenteel is ze werkzaam als Lead HR Business partner bij ADM Europoort, een van de grootste voedingsmiddelenconcerns in de wereld. Dagelijks wordt ze geconfronteerd met de grote uitdagingen waar HR voor staat: arbeidsmarktkrapte, employer branding en de vraagstukken rondom diversiteit en inclusie. Als bestuurslid van NVP zijn de young professional community en diversiteit en inclusie haar speerpunten en in het verlengde daarvan de eisen die Environmental, Social & Governance stelt aan organisaties.

  15. Zanten (Christina) van

    Christina van Zanten

    Christina is een ervaren leider in het HR werkveld met brede ervaring in transformatie, changemanagement en leiderschapsontwikkeling.

    Zij is ruim 6 jaar werkzaam binnen Rabobank, waar zij nu verantwoordelijk is voor (strategisch) Talentmanagement en Diversity, Equity en Inclusion. Zij leidt de DE&I reis, die begon vooral gericht op genderdiversity, vanuit een zoveel als mogelijk holistisch perspectief en DE&I, in alles wat zij doen is ingebed.

    In 2023 hebben zij de NVP proffie award gewonnen voor hun innovatieve DE&I beleid.

Onze partners