18/05
2017

Agile HR: de wendbare HR competentie

Locatie

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50
2515 XP Den Haag

De locatie is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. (ligt op loopafstand naast Den Haag CS) Parkeren kan in één van de openbare parkeergarages, maar als je op tijd bent met aanmelden ook bij het ministerie zelf in de Hofgarage.
Neem wel een actueel ID bewijs mee.

0 PE

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE punt. 

In deze inspirerende bijeenkomst staat Agile (wendbaar) werken centraal en de impact daarvan op de rol van HR.

Agile is een manier van organiseren die draait om flexibiliteit. Het stelt je in staat om sneller en beter op klantwensen in te spelen en als organisatie wendbaar te worden. Met minder hiërarchie en managers, en meer werkplezier en autonomie. Bekijk deze korte video's over Agile werken en het Toepassen van Scrum. Nu steeds meer organisaties agile (willen) worden, is de vraag hoe HR hier een bijdrage aan kan leveren. En hoe HR zelf agile kan werken. In dit blog lees je over de 3 toepassingen van Agile HR: http://www.scrumcompany.nl/blogagile-hr/

Het Ministerie van OC&W experimenteert sinds vorig jaar met wendbare HR teams. Dit doen ze met een werkwijze die Agile Portfolio Management heet. Het stelt de teams in staat om samen hun ambities te bepalen en daar flexibel op te sturen.

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van het NVP-programma voor 2017. Dit bestaat o.a. uit nieuwe visies op leren, andere vormen van organiseren en ontwikkelen zoals Agile, en we leren van HR-directeuren over hun visies en oplossingen voor HR in de weerbarstige praktijk.

Over Scrum Company
Scrum Company gelooft dat veel organisaties klaar zijn voor een nieuwe manier van organiseren. Een manier die zich kenmerkt door slim inspelen op verandering, de wens van de klant direct vertalen in concrete producten en leren door te doen. Met hun passie voor flexibiliteit en ervaring buiten de IT helpen zij opdrachtgevers snel betere resultaten te halen. 

Programma
17.30 - 18.15 uur Inloop en eten
18.30 uurStart programma
  - Welkom door Farid el Baktit, Manager HR van het Ministerie OC&W
  - Rondleiding langs Agile HR teams
  - Presentatie Agile HR door Willemijn Boskma
  - Aan de slag met Agile HR
  - Reflectie en afronding
21.30 uurEinde programma

 

Over de sprekers:
Willemijn Boskma is Agile Scrum coach en adviseur bij Scrum Company. Zij is gepassioneerd door Agile HR; ze schrijft en blogt hierover en helpt HR teams en organisaties om zichzelf te vernieuwen. Op dit moment trekt ze een agile transitie bij een grote zorgorganisatie.
Farid el Baktit is HR manager bij het ministerie van OCW. Hij heeft een passie voor manieren van organiseren die zorgen voor meer energie, verbinding en betere resultaten. Binnen OCW werkt hij aan vernieuwende P&O praktijken en experimenteert hij met de mogelijkheden van Agile HR. 

Kosten
Deelname aan een afdelingsbijeenkomst van NVP Zuid-Holland is gratis voor NVP-leden. Niet-leden betalen € 50,00

Locatie

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50
2515 XP Den Haag

De locatie is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. (ligt op loopafstand naast Den Haag CS) Parkeren kan in één van de openbare parkeergarages, maar als je op tijd bent met aanmelden ook bij het ministerie zelf in de Hofgarage.
Neem wel een actueel ID bewijs mee.

Meer informatie

Voor informatie over het programma kun je contact opnemen met Jolanda Alkemade, tel. 06 287 826 63, e-mail jolanda.alkemade@hotmail.com of Bouchra  Laghzaoui op tel. 06 29 13 57 59

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen e.d. kun je contact opnemen met NVP activiteiten via 033 247 34 81 of activiteiten@nvp-plaza.nl

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per email (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, worden de gemaakte kosten à € 25 in rekening gebracht.

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. 

Onze partners