24/04
2018

Ben jij al voorbereid op de nieuwe privacywet (AVG)?

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
Hoofdgebouw VU
6e etage, collegezaal A33 (HG 06A 33)
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Let op: de VU is zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. In de omgeving van de VU geldt betaald parkeren voor auto’s.
Kijk op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam voor een routebeschrijving voor het OV en de auto.

0 PE

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wet vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (wbp) en heeft grote gevolgen voor de HRM-processen en systemen. De bescherming van de gegevens van medewerkers wordt veel groter en ook krijgen zij meer rechten. Ook de eisen aan leveranciers worden veel strenger. En let op: de boetes bij overtreding worden vele malen hoger! Daarnaast kan een privacyschending door een werkgever leiden tot een schadevergoeding claim van een werknemer of een billijke vergoeding in het kader van een ontbindingsprocedure.

Alle reden om je snel te verdiepen in de gevolgen van deze wet. Ben jij als HR-professional en is jouw organisatie al voorbereid op de arbeidsjuridische implicaties voor jouw eigen werk en jouw organisatie?

In dit praktijkgerichte seminar, verzorgd door Arlette Putker-Blees e Irene Francken van L&A advocaten uit Amsterdam, word je langs de valkuilen geleid die de AVG opwerpt voor HRM-thema’s zoals bijvoorbeeld indiensttreding, arbeidsongeschiktheid of een arbeidsconflict. Naast goed toepasbare theorie en bespreking van een aantal praktijkcases, is het seminar interactief en bevat ook een spelelement. L&A-advocaten daagt ons uit om uitspraken van rechters op privacy-cases te beargumenteren.

Kortom, alle reden om jezelf snel te verdiepen in de gevolgen van deze wet en in te schrijven voor dit seminar. Wij zijn te gast bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.
      

Programma

16.15 uur - Ontvangst met koffie en een broodje
17:00 uur - Welkom door Renée-Andrée Koornstra (directeur HRM Arbo & Milieu VU)
17:10 uur - De nieuwe privacywet (AVG) door Arlette Putker-Blees en Karolina Dorenbos
19.00 uur - Afsluiting

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
Hoofdgebouw VU
6e etage, collegezaal A33 (HG 06A 33)
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Let op: de VU is zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. In de omgeving van de VU geldt betaald parkeren voor auto’s.
Kijk op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam voor een routebeschrijving voor het OV en de auto.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjan van Hunnik, telefoon 0610431010, marjan@hunnik.nl.
Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033 247 3481 of per e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl.

Kosten: 
De presentatie is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners