04/04
2019

'Beter samenwerken' met inzicht in behoeften en belangen

Locatie

Van der Valk, Groningen – Hoogkerk, Borchsingel 53, 9766 PP, Eelderwolde

Organisator
Kring Noord-Nederland
Doelgroep
Seniors, Young Professionals
2 PE

In iedere organisatie wordt goed en minder goed samengewerkt. Het aanpakken van samenwerkingsproblemen is in de praktijk vaak lastig. Afdelingen geven soms hun eigen belang voorrang boven het organisatiebelang, tussen management en medewerkers bestaat vaak een kloof, in teams bestaan spanningen, het MT vormt lang niet altijd een eenheid. Bij veel organisaties is sprake van verkokering en eilandvorming. Natuurlijk gaat het ook vaak goed. Maar iedereen met enige werkervaring zal erkennen: goede interne samenwerking is geen vanzelfsprekendheid en voor HR een uitdaging.

In deze interactieve workshop neemt Eric Westra ons mee in het gedachtegoed van zijn boek “Samenwerken: de essentie”. Aan de hand van enkele sprekende praktijkvoorbeelden zal hij laten zien hoe emoties en verschillen in werkelijkheidsbeleving een constructieve samenwerking vaak in de weg staan.  Daarnaast zal hij aangeven hoe de behoeften en belangen van partijen de juiste aangrijpingspunten vormen om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Door het model uit Erics boek toe te passen op reële samenwerkingsproblematiek uit de eigen organisatie, krijgen deelnemers zicht op manieren waarop HR een bijdrage aan een blijvende betere samenwerking kan leveren.

Eric Westra werkt ruim 25 jaar als trainer, team coach en organisatieadviseur. In zijn boek koppelt hij zijn ervaringen aan bestaande wetenschappelijke theorieën. Het boek is bij verschijnen genomineerd voor managementboek van het jaar.  

Het boek is tijdens de bijeenkomst te verkrijgen.

Programma
Het programma duurt van 16.00 uur tot 18.30 uur inclusief de afsluitende borrel. 

Locatie

Van der Valk, Groningen – Hoogkerk, Borchsingel 53, 9766 PP, Eelderwolde

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Voor inhoudelijke zaken kun je terecht bij Hans Kerkhoven via hanskerkhoven@gmail.com

Kosten:
De bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00. 

Voor deelname aan de bijeenkomst ontvangen Certified HR Professionals 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners