05/10
2021

HR-Leiderschap Event: Het Nieuwe Transformeren - kom in beweging (Tweeluik: 23/09 & 5/10)

Locatie

Online (op 23 september) & live Villa Jongerius Utrecht (op 5 oktober)

Organisator
NVP activiteitenbureau
Doelgroep
C-Level
1 PE

Op 23 september (online) en 5 oktober (live op locatie bij Villa Jongerius te Utrecht) organiseert NVP voor iedereen met HR-eindverantwoordelijkheid het C-level event over 'Het Nieuwe Transformeren'. In een kleine setting met veel ruimte voor interactie, dagen we je uit om aan te haken bij wat sprekers en collega’s met je delen.

In de snel veranderende wereld moet je als HR-eindverantwoordelijke sneller lopen en constant blijven bewegen. Anticiperen en snel schakelen hoort daarbij. Dat weet jij als geen ander. Tegelijkertijd valt het niet mee om echt verandering te creëren, want de ontwikkelingen in de buitenwereld gaan vaak sneller dan je kunt bijbenen. Maar hoe kun je nu in de dynamiek toch succesvol zijn in veranderprocessen?

Het Nieuwe Transformeren
Tijdens het tweeluik over Het Nieuwe Transformeren gaat het over hoe jij als HR verantwoordelijke je rol in veranderprocessen kunt versterken.
Op 23 september (online), van 16.00 – 17.00 uur, deelt expert Cris Zomerdijk van Holland Consulting Group, tijdens de digitale kickstart praktische lessen en prikkelende vragen.
Op 5 oktober (in Utrecht), van 14.00 – 18.30 uur vindt de live-sessie plaats en gaan Cris en experts de diepte in over hoe je diverse tools kunt inzetten die dienend/ondersteunend zijn aan effectieve veranderprocessen.

Denk daarbij aan Arbeidsvoorwaarden, Huisvesting, Leren en  Strategic Workforce planning.

Als jij wilt weten hoe je met succes je HR-rol kan versterken in veranderprocessen, dan moet je 23 september en 5 oktober in je agenda zetten. Je leert dan hoe je jouw actuele veranderopgaven kunt oppakken. Het is daarnaast een ideale gelegenheid om jezelf te inspireren, activeren en met collega's te sparren.

Sprekers zijn:

 • Jelderik Schutz, NVP bestuur - moderator
 • Cris Zomerdijk, Holland Consulting Group - moderator
 • Marjolein ten Hoonte, Randstad - Strategisch HRM in de context van transformatie
 • Rodney Schwartz, Tasper - Arbeidsvoorwaarden als een instrument in het transformatieproces
  Hoe zouden de arbeidsvoorwaarden in je organisatie er uitzien zonder historie? Welke arbeidsvoorwaarden passen bij de manier waarop we nu en in de toekomst met elkaar werken? Deze vragen vormen de basis voor een noodzakelijke transitie van traditionele arbeidsverhoudingen naar een toekomstbestendig model. In deze workshop gaan we samen de uitdaging aan om de arbeidsvoorwaarden een speerpunt te laten zijn in modern werkgeverschap.

 • Marjon van Bree, Colliers - Werkplek of ontmoetingsplek, wat betekent anders werken voor mijn kantoorpand?
  Door Covid is de strategische samenwerking tussen HR & Facilities nog meer van belang geworden. Het dwingt ons tot nadenken wat doen de medewerkers op kantoor, in de fabriek en wat doen we thuis? Wat doe je met alle huidige locaties & ruimtes? Meer collaboration rooms op kantoor & minder bureaus? Hebben we überhaupt nog behoefte aan een kantoor? Of 80% van de kantoorpanden door het nieuwe hybride werken. Hoe behoudt of bouw je een nieuwe bedrijfscultuur. Hoe overbrug je de samenwerking tussen medewerkers die fysiek on site moeten zijn (bijv. winkel / fabrieks/ vervoers personeel ) en kantoor thuiswerkers?

  Dit zijn allemaal vragen waar elke kantoorhoudende organisatie over moet nadenken.
  En waar voorheen een huisvestingsbeslissing vooral financieel gedreven was, ligt de post-covid Huisvestings Visie vooral op het gebied van HR.

  Marjon neemt ons mee naar de ontwikkelingen die we zien op gebied van kantorenhuisvesting en de dilemma’s waar we voor staan. Welke gereedschappen heeft de HR-verantwoordelijke hierin? Wat zijn de factoren die we kunnen beïnvloeden zodat we een optimale werkomgeving kunnen creëren? Op weg naar een huisvesting die daadwerkelijk iets toevoegt aan de doelen van de organisatie. En laat je ook inspireren door collega’s – welke route zij bewandelen...

 • Steven Marshall en Eveline Ploeger, Berenschot - Strategic Workforce Planning
  Is strategische personeelsplanning als proces toekomstbestendig? Wie kan toekomstige personeelsbehoefte nog voorspellen nu de ontwikkeling in onze economie zo snel en onvoorspelbaar zijn en organisaties vooral inzetten op wendbaar zijn?
  Steven Marshall en Eveline Ploeger gaan graag het gesprek met jullie aan over hoe de strategische personeelsplanning voor HR zelf eruit ziet. Welke factoren in jullie directe omgeving zijn van invloed op de opgave voor jullie eigen HR-functie? Met welke positionering of processen bereik je dat je je strategische rol kun behouden of versterken? Hoe benut je data daarbij? En bovenal: hoe bereiden jullie de HR-populatie binnen jullie organisatie daarop voor? Door met elkaar visies hierover uit te wisselen willen we bijdragen aan jullie eigen strategische personeelsplanning voor de HR-functie van de toekomst.

 • Danny van Heesch, Skillstown - De ongetrainde digitale manager
  Als er één groep haar werk het laatste jaar drastisch heeft zien veranderen, is het wel het management. En die verandering is blijvend, verwachten wij. Volledig terug naar kantoor zit er niet meer in, hybride werken wordt de standaard. Er worden daarom nu versneld heel andere vaardigheden gevraagd van leidinggevenden en managers. In deze interactieve sessie gaan we graag met jullie in gesprek over deze veranderende leerbehoeften. Centraal staat jullie expertise, jullie ervaring en jullie mening. Wij trachten op deze manier kennis te kunnen uitwisselen en op te halen, waarna wij de conclusies in een podcast met jullie zullen delen.

Het programmaschema ziet er als volgt uit:

14.00 - 14.30Inloop en registratie 
14.30 - 14.35WelkomAlice Diels
14.35 - 14.45Korte terugblik op 23 septemberCris Zomerdijk en Jelderik Schutz
14.45 - 15.00Inleiding op het programmaJelderik Schutz
15.00 - 15.30Strategisch HRM in de context van transforatie
Marjolein ten Hoonte
15.35 - 16.20

Workshopronde 1:

 • Strategic Workforce Planning
 • Arbeidsvoorwaarden als een instrument in het transformatieproces
 • Hoe zorg ik voor een leercultuur in de nieuwe werksituatie
 • Werkplek of ontmoetingsplek, wat betekent anders werken voor mijn kantoorpand?


Steven Marshall & Eveline Ploeger
Rodney Schwartz
Danny van Heesch
Marjon van Bree

16.20 - 16.35Pauze

 

16.35 - 17.20Workshopronde 2
 • Strategic Workforce Planning
 • Arbeidsvoorwaarden als een instrument in het transformatieproces
 • Hoe zorg ik voor een leercultuur in de nieuwe werksituatie
 • Werkplek of ontmoetingsplek, wat betekent anders werken voor mijn kantoorpand?

Steven Marshall & Eveline Ploeger
Rodney Schwartz
Danny van Heesch
Marjon van Bree
17.20 - 18.00Reflectie van de deelnemers, delen van verhalen en inbrengen eigen ervaringenJelderik Schutz en Cris Zomerdijk
18.00 - 18.15Afsluiting 
18.15Afsluitende borrel 

 

Praat met hen mee over hoe werk, werkomgevingen en werkvoorwaarden veranderen en laat je inspireren over hoe jij jouw rol binnen transformaties met overtuiging pakt, en daarmee je verantwoordelijkheid neemt.

Algemene informatie en aanmelden
Het evenement is toegankelijk voor NVP-leden en relaties met HR-eindverantwoordelijkheid: C-level, Senior- en HR-Directeuren van top 500 organisaties met minimaal 500 werknemers.
Informatie over het inhoudelijke programma en de sprekers volgt binnenkort.

Nu al enthousiast en wil je je alvast aanmelden? Stuur een e-mail  naar activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl en je ontvangt een bevestiging van jouw aanmelding.

Locatie

Online (op 23 september) & live Villa Jongerius Utrecht (op 5 oktober)

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom deze online bijeenkomst kun je contact opnemen met het NVP activiteitenbureau via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten
Ben je HR-eindverantwoordelijk en lid van de NVP? Dan kun je kosteloos deelnemen aan het event. Niet-leden betalen € 120,- exclusief btw.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen we op je deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 50,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners