17/01
2017

Masterclass: Toekomst van werk en kijk daarna exclusief naar The Founder

Locatie

Louis Hartlooper Complex, Utrecht

0 PE

Deze Masterclass over "Het werken van morgen" gaat ook over de zoektocht naar een nieuwe definitie van de betekenis van werk in onze samenleving en van de relatie die wij mensen hebben tot ons werk. Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt en MVO van Randstad Groep Nederland, geeft op basis van actueel onderzoek een inkijkje in het werken van morgen. 

De wereld (van werk) verandert in hoog tempo, tijdens deze interactieve masterclass staat een aantal van deze ontwikkelingen centraal. Zonder de waarheid in pacht te hebben, wil deze masterclass wel van inspirerende waarde zijn in het denkproces over werk. Marjolein ten Hoonte, zal de aanwezigen meenemen in de vier grote ontwikkelingen die van invloed zijn op de wereld en de manier waarop we werken. Een bespiegeling van uit HR wordt gegeven door een HR directeur.

De vier grote thema’s:

Demografie
Er zijn steeds meer mensen op de aarde, zij leven echter niet in het westen. Een ander gegevens is dat de mens steeds ouder wordt, de baby’s die nu in Japan geboren worden, bereiken eenvoudig de leeftijd van 100 jaar. Iedere week dat een kind later wordt geboren wordt het een weekend ouder. Dit betekent iets voor de manier waarop we ons leven inrichten.

Technologie
Technologische ontwikkelingen maken dat de computer veel van onze werkzaamheden kan overnemen. We zien dat nu in het middensegment. Er verdwijnt veel werk, maar er komt ook veel voor terug. Dit is een van de meest dominante thema’s in de media op dit moment. En wat te denken van 21st century skills.

Mondialisering
De wereld is een dorp, elke gehucht kan het middelpunt van de wereld zijn.  Netwerk denken is in opkomst, in welke vorm dan ook, een voorwaarde is kennis van en toegang tot het web, mbv digitale tools. Connected zijn wordt net zo belangrijk als schoon drinkwater. En geopolitiek speelt “weer” een rol.

Duurzaamheid/ Cabon Footprint
Planet, hoe putten we de aarde niet uit? Wat komt er voor fossiele brandstof in de plaats?
Profit, wat is groei? wat is de waarde van aandeelhouders van de toekomst. Is het bestaande model houdbaar?
People, waar het people betreft zijn we hard op zoek wiens verantwoordelijkheid het is om in ( eigen) welvaart en welzijn te voorzien. 

Als belangrijk uitgangspunt geldt dat we vinden dat ons land gebaat is bij een welvarende economie, waar bedrijven blijven en zich vestigen en waar medewerkers participeren. 

Korte Bio
mr Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland. Marjolein kan bogen op 20 jaar ervaring binnen het werk- en onderzoeksgebied arbeidsmarkt vanuit diverse rollen op directieniveau. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek en het bedrijfsleven. Daarnaast geeft zij regelmatig colleges, is Member of the Advisory Board voor de Webster University, lid van de commissie arbeidsmarktpolitiek VNO-NCW, bestuurslid stichting Champs on Stage en bestuurslid van Stichting Axios AJAX Challenge.

 Over werk gesproken......  
The Founder is een splinternieuwe Hollywood-productie gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over het ontstaan van de grootste fastfoodketen ter wereld, MCDonald’s!
In 1954 bezoekt Ray Kroc, verkoper van milkshakemachines, het hamburgerrestaurant van de broers McDonald in Californië. Kroc, ziet al snel de potentie van het restaurant. Hij was vastbesloten MCDonalds's werelds eerste en grootste fastfoodketen te maken.
Inmiddels bedient de keten dagelijks 68 miljoen klanten en biedt het werk aan ruim 17.000 werknemers. 

Je kunt de Masterclass bijwonen en de film The Founder  zien op 17 januari a.s. in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.


'Laat je inhoudelijk inspireren door de Masterclass en kijk daarna The Founder in een informele sfeer'


Een ticket voor de Masterclass en filmbezoek inclusief een borrel, heerlijke italiaanse bol en huisgemaakte soep kost je als NVP-lid € 17,50 exclusief btw.
Niet leden zijn van harte welkom en betalen € 67,50 exclusief btw. Word je lid van de NVP, dan is natuurlijk het NVP-ledentarief van toepassing.

Meld je aan via ClubNVP, doe het snel want er is een beperkt aantal kaarten voor deze eerste Club NVP activiteit.

Programma

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Masterclass| Marjolein ten Hoonte
17.00 uur HR reflectie op thema
17.30 uur Discussie
18.00 uur Smakelijke borrel en huisgemaakte soep met heerlijke italiaanse bol
19.00 uur The Founder
21.00 uur Einde

Locatie

Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Meer informatie

Voor programma-informatie of vragen kun je contact opnemen met de Mos events via activiteiten@nvp-plaza.nl. Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de NVP, 033 247 34 81 of via activiteiten@nvp-plaza.nl 

 Meld je nu aan via ClubNVP 

  Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten  

 

 

 

 

 

 

 

Annuleringsregeling
Indien je bij nader inzien verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per email:activiteiten@nvp-plaza.nl. Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, worden de gemaakte kosten à € 50 in rekening gebracht.
 
 

Onze partners