10/02
2021

ONLINE - De impact van de Coronacrisis op de werknemer en werkgever; de sociale/psychologische gevolgen en ieders rechten en plichten

Locatie

Online via de NVP Academie, meld je aan door middel van de aanmeldknop onderaan deze pagina.

Organisator
AVO
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

De huidige Coronacrisis heeft op verschillende vlakken impact op én gevolgen voor de werknemers, maar óók voor werkgevers. Op woensdag 10 februari om 15.00 uur vertellen vier experts, tijdens een online bijeenkomst, vanuit verschillende invalshoeken je er meer over.

Aan het woord komen Marleen Ruitenbeek (Perspectief Groep) over de vitale organisatie in Coronatijd, Karel Leenhouts (Bierman Advocaten) over de juridische en arbeidsrechtelijke context, Marlene Smakman-Verleur deelt haar ervaringen als Health Manager (zelfbedieningsgroothandel) en Jan Kobussen (Mentaalbeter.nl) vertelt over de psychische gevolgen van de Coronaproblematiek.

Karel Leenhouts, advocaat en partner bij Bierman Advocaten te Tiel, geeft je een update over de gevolgen van de Coronacrisis op de werkhoudingen. Of het nu gaat om meewerken aan een Coronatest, een vaccinatie, het dragen van een mondkapje, het verplicht thuiswerken of -juist andersom- op de werkplek moeten verschijnen. Hoe is het met de werkgeversaansprakelijkheid gesteld bij een ongeval thuis? Is de werkgever wel afdoende verzekerd?

Aan de hand van recente (tot nog toe enkel lagere) rechtspraak zal de huidige stand van zaken m.b.t. "Coronaproblemen" worden doorgenomen.

Marlene Smakman, Functie Specialist Health bij Makro en daarnaast Zelfstandig Leefstijl Coach en Organisatie Adviseur bij HumanInside, is gespecialiseerd in Duurzame Inzetbaarheid en Gezondheid. Marlene zal spreken over het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving in tijden van Corona. Hoe je omgaat met kwetsbare medewerkers en daarnaast het issue van willen weten of een werknemer Coronapositief is en of dit te combineren is met de AVG wetgeving. Daarnaast komen crisismanagement en het crisisbeleid aan bod.

Marleen Ruitenbeek
, A&O adviseur bij Perspectief Groep (het vitaalste bedrijf van Nederland), vertelt je over het belang van een vitale organisatie én hoe de coronacrisis een enorm beroep doet op ons aanpassingsvermogen. Marleen neemt je mee in de energiebronnen die jij met jouw organisatie kan aanboren om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ook wordt er ingezoomd op wat medewerkers zelf kunnen doen. Welke persoonlijke hulpbronnen zijn nodig om (in tijden van Corona) in balans te blijven?

Jan Kobussen, (Mentaalbeter.nl), vertelt tenslotte over de emotionele effecten van het thuiswerken en de aanpak daarvan door persoon en bedrijf. 
Jan besteed aandacht aan hetgeen wat verandert bij thuiswerken, hetgeen wat hetzelfde blijft bij thuiswerken als “op het werk werken”, de effecten van thuiswerken en hetgeen wat de werkgever maar óók de werknemer hier aan kunnen doen. 

Tijdens de online bijeenkomst kun je jouw vragen direct aan de sprekers stellen via de chat!

Programma

15.00 uur Start van het webinar in de NVP Academie
16.00 uur Einde webinar

Locatie

Online via de NVP Academie, meld je aan door middel van de aanmeldknop onderaan deze pagina.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet-leden betalen 19,50 exclusief btw. 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen we op je online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners