26/01
2021

ONLINE - Diversiteit & Inclusiviteit op de werkvloer: we willen wel maar hoe dan?

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Teams) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

Culturele diversiteit klinkt mooi. Veel organisaties willen een afspiegeling zijn van de samenleving. In de praktijk sterven goede bedoelingen vaak een zachte dood. ‘Er is meer nodig. Bij Achmea bedienen we tien miljoen klanten. Die kun je alleen goed begrijpen en helpen als je ze ook intern weerspiegelt.’ aldus Siham Achahboun. 

Het gaat ook om inclusiviteit. Dit betekent dat iedereen ongeacht zijn achtergrond of huidige situatie er als vanzelfsprekend bij hoort. ‘Diversiteit is de fruitmand, verschillende fruiten uit verschillende delen ter wereld. Inclusie is dan de fruitsalade: verschillende soorten fruit gemengd en uiteindelijk wordt juist door de mix van smaken een enkel fruit nog lekkerder’, volgens Hussein Dia. Het komt overal in terug, van werving & selectie van medewerkers tot je commerciële marktbenadering. Het gaat over een visie in je organisatie én een praktisch instrumentarium.

Het is dus niet alleen een feestje van HR! Doe mee met dit interactieve webinar en ervaar waarom het voor jou als HR-manager tóch een belangrijk punt is op de HR-Agenda.

Over Seval Gündemir
Seval Gündemir is universitair docent Arbeids- en Organisatiepsychologie bij de Universiteit van Amsterdam. Opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ze ontving de NWO-Mozaïeksubsidie ​​om promotieonderzoek te doen naar de ondervertegenwoordiging van allochtonen in leiderschapsrollen. Tijdens haar doctoraat ontving ze de Fulbright-beurs om onderzoek te doen naar de effecten van diversiteitsbeleid op het ontstaan ​​van minderheidsleiders aan de Yale University, afdeling Psychologie. Na haar promotie ontving ze de NWO Rubicon-beurs om haar onderzoek naar leiderschap van vrouwen en raciaal-etnische minderheden voort te zetten. Ze werkte van 2015 tot 2017 aan de Columbia Business School, Management Division als postdoctoraal onderzoeker.

Over Siham Achahboun
Siham Achahboun is programmamanager Culturele Diversiteit en Inclusie bij Achmea. Opgeleid als sociaal- en organisatiepsycholoog en gespecialiseerd in culturele diversiteit en inclusie binnen organisaties. In 2017 heeft zij het programma culturele diversiteit en inclusie voor Achmea ontwikkeld, waar zij sindsdien verantwoordelijk voor is. Haar aanpak kenmerkt zich door wetenschappelijke inzichten te vertalen naar duurzame veranderingen binnen de organisatie. 

Over Hussein Adam Dia 
Hussein Adam Dia is beleidsmedewerker bij de SER-Diversiteit in Bedrijf en onderhoudt de relaties met partijen uit de private sector. Hij vergaart in het bijzonder kennis over leeftijdsdiversiteit, etnisch-culturele diversiteit en diversiteit in medezeggenschapsorganen. Hussein studeerde politieke wetenschappen in Berlijn en Leiden en liep stage bij de Duitse Bondsregering en het Duitsland Instituut Amsterdam met een focus op migratiebeleid. Met zijn opleidingsachtergrond helpt hij bedrijven bij de operationalisering van een meer divers personeelsbestand en een inclusieve bedrijfsvoering.

Interactieve sessie
De sprekers starten met een inleiding op het thema inclusie en culturele diversiteit. Seval bespreekt hoe diversiteits- en inclusie -perspectieven door de jaren heen veranderd zijn maar nog altijd deficiënt zijn en introduceert de term Shared impact. Siham gaat met name in op de praktijk van haar werkgever Achmea. In haar verhaal benoemt ze alle aspecten van inclusieve cultuur. Hussein brengt zijn waardevolle praktijkervaring in als projectleider bij Diversiteit in Bedrijf. 

Programma

13.30 uur Welkom
13.35 uur Presentatie Seval Gündemir –Universiteit van Amsterdam
13.50 uur Presentatie Siham Achahboun – Achmea
14.20 uur Presentatie Hussein Adam Dia – Diversiteit in Bedrijf
14.45 uur Break-outrooms
15.00 uur Afronding bijeenkomst

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Teams) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl of bij Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl, 06 54921744 of Jolanda Alkemade, 06 28782663 van Kring Holland. 

Deelnemers
Voor de interactiviteit van de online bijeenkomst is deze voor maximaal 30 deelnemers beschikbaar. Meld je dus snel aan!
We ontvangen graag vooraf jullie vragen, zodat we deze mee kunnen nemen in de bijeenkomsten. Vragen kunnen gemaild worden naar Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet-leden betalen 19,50 exclusief btw. 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners