11/06
2020

ONLINE - HRDD: “Hoe om te gaan met thuiswerken en mobiliteit: nu en op langere termijn”, met Esther Flipse van Merknemers

Locatie

Virtueel met ZOOM (13:30 - 14:30)

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

Kring Holland gaat, ook tijdens de corona crisis, door met het adresseren en uitdiepen van een aantal centrale HR thema’s, al dan niet normaal of richting het nieuwe normaal. 

Onder het motto van‘HRDD / HR draait door’ maakt deze Zoom sessie ‘Thuiswerken en mobiliteit: Nu maar ook op langere termijn’ onderdeel uit van het HR thema ‘Modern belonen’. Naast dit thema komt in juni ook ‘Leren & Ontwikkelen’ aan de orde. Na de zomer gaan we door met ‘Recruitment’, ‘Strategische Personeelsplanning, ‘Werkgeluk & Betrokkenheid’ en andere thema’s.
Steeds met een positieve mindset en de nadruk op kansen en mogelijkheden anno nu én straks na corona.  

Nu de wereld online doorwerkt: hoe gaan we om met thuiswerken en mobiliteit, nu en na corona?

Waar loop je als bedrijf/HR tegenaan nu jouw werknemers structureel thuis werken?
Waar moet je als werkgever rekening mee houden en welke kansen biedt deze andere manier van werken in relatie tot mobiliteit, flexibiliteit en kostenbesparing op langere termijn?

Het is nú bij uitstek het moment om het thuiswerkbeleid goed tegen het licht te houden en daarbij direct de koppeling naar het mobiliteitsbeleid te leggen.

Door deze twee samen te pakken kun je de medewerkers flexibiliteit en keuzevrijheid bieden én als werkgever kosten besparen. Het resultaat is WIN-WIN!

Tijdens deze interactieve sessie gaat Esther Flipse van Merknemers op een praktische wijze in op onderstaande punten:

  1. Thuiswerken en thuiswerkplek: wat is het verschil waar moet je praktisch en beleidsmatig rekening mee houden?
  2. Thuiswerken in relatie tot mobiliteitsbeleid (van A naar B): welke kansen biedt het structureel borgen van thuiswerken in beleid op het gebied van flexibiliteit en kostenbesparing?
  3. Hoe om te gaan met het (lease) wagenpark dat nu grotendeels stilstaat terwijl de kosten gewoon doorgaan? Wat zijn de alternatieven?
  4. Welke vergoedingen mag je onbelast geven?
  5. Hoe staat het met de reiskosten? Moeten die worden aangepast?

Over Esther Flipse
Esther haar specialisatie is het realiseren van een doelgericht en eigentijds (modern) beloningsbeleid. Zij is de perfecte partner voor bedrijven die medewerkers zien als hun belangrijkste kapitaal. Samen met haar klanten, de organisatie èn medewerkers, ontwikkelt zij beloningsbeleid dat past bij hun persoonlijke situatie en de bedrijfsvoering. Uitgangspunt is het realiseren van oplossingen zonder de risico’s van onvoorspelbare kosten. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft Esther veel bedrijven geholpen naar eigentijds beloningsbeleid, en is zij met recht een beloningsbeleid-expert te noemen die op veel aanverwante vakgebieden onderlegd is. Tijdens deze sessie zal zij haar expertise delen over de kansen die het koppelen van thuiswerken aan het mobiliteitsbeleid biedt.

Programma

13.30 uur   Interactieve presentatie door Esther Flipse
13.15 uur   Vragen en tips van deelnemers
14.30 uur   Afronding

Locatie

Virtueel met ZOOM (13:30 - 14:30)

Meer informatie

Deelnemers
De online bijeenkomst zal twee keer plaatsvinden op donderdag 11 juni 2020 en woensdag 17 juni 2020. Beide bijeenkomsten starten om 13.30 uur.
Voor de interactiviteit van de online bijeenkomst is deze voor maximaal 20 deelnemers beschikbaar. Meld je dus snel aan!
We ontvangen graag vooraf jullie vragen, zodat we deze mee kunnen nemen in de bijeenkomsten. Vragen kunnen gemaild worden naar Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl

Meer informatie
Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl of bij Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl, 06 54921744 of Henri Mazairac grhadvies@gmail.com, 06 41713155 van Kring Holland.

Kosten
Deelname voor deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden en niet-leden.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punten.

Onze partners