10/06
2021

ONLINE - Masterclass Top Trends in Recruitment

Locatie

ZOOM

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
1 PE

Masterclass Top Trends in Recruitment: inspiratie en tips voor als je in een krappe arbeidsmarkt zit, wilt dat kandidaten voor jouw vacature kiezen en medewerkers wilt vasthouden die je net hebt aangenomen

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt flink door de war geschud. In sommige sectoren werd er bijna geen arbeidsovereenkomst afgesloten, terwijl in andere sectoren de specialisten niet waren aan te slepen. Ondertussen is het recruitment de afgelopen jaren in rap tempo veranderd, ook voor jouw organisatie. Uiteraard gebruik jij aansprekende wervingsadvertenties, maar dat is onvoldoende. Zelfs creatieve wervingscampagnes leveren je uiteindelijk niet de instroom die je had beoogd. 

Wat is er in recruitment veranderd en wat is anno 2021 nodig waarin ná corona de arbeidsmarkt explodeert? In sommige sectoren is de concurrentie nu al moordend. Het succes heeft alles te maken met hoe je bekend staat als werkgever en hoe de kandidaten jou kunnen vinden, met hoe je het recruitmentproces organiseert en intern de goede prioriteit geeft, maar zeker ook met de beleving van de kandidaat. Kijk maar naar je eigen indiensttreding bij jouw huidige werkgever. Wat trok jou destijds over de streep? Was het de wervingsadvertentie of waren het andere factoren?

Met deze masterclass krijg je een kennisboost voor het recruitment in jouw organisatie. Recruitmentspecialist Koen Roozen geeft je inzicht in de laatste trends en processen en tal van aansprekende voorbeelden. Chantal van Steekelenburg,  inspireert je met een succesvolle aanpak in de gespannen arbeidsmarkt van de verpleegkunde, die veel verder gaat dan recruitment, met veel aandacht en zorg voor de kandidaat.

Als je een HRM-functie hebt waar recruitment één van jouw rollen is en je dus niet een uitgebreid expert recruitmentteam ter beschikking hebt, dan is deze masterclass een aanrader. In een uur hoor je de laatste trends in het vakgebied van twee experts en krijg je meteen een aantal praktische tips & trics waarmee je de recruitmentkracht van jouw organisatie kunt vergroten. 

Na afloop van deze masterclass:

  • weet je wat de laatste trends in recruitment zijn;
  • hoe je die kunt toepassen in jouw organisatie zonder dat je hiervoor een groot budget nodig hebt;
  • heb je een aantal handzame modellen over recruitment en sourcing gezien, die je in jouw organisatie kunt gebruiken;
  • heb je inspiratie uit een aantal aansprekende voorbeelden van recruitment en onboarding.

Over de sprekers: 

Chantal van Steekelenburg vindt met haar commerciële achtergrond en ruim 15 jaar ervaring als recruiter, de beste verpleegkundigen voor het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Met een dedicated recruitmentteam in de zorg en met oprechte aandacht maakt zij écht het verschil in de beveling van de kandidaat, ook als die inmiddels aan boord is. De krappe arbeidsmarkt in de zorg vraagt om de versterking van het werkgeversmerk en het vergroten van de online vindbaarheid. Met minimale wervingsbudgetten wordt Chantal dagelijks uitgedaagd om de recruitmentoplossingen zo optimaal mogelijk in te zetten. Zij heeft ijzersterke wervingscampagnes ontwikkeld, zoals de campagne ‘Met echte aandacht voor jou’, maar heeft ook innovatieve ideeën gerealiseerd zoals een spreekuur voor afgewezen kandidaten. 

Koen Roozen is al 20 jaar actief in de wondere wereld die recruitment heet. Mensen omschrijven hem als een recruitmentjunky. Voor hem is recruitment het mooiste vak dat er bestaat. Koen leidt recruitmentprojecten, schrijft, adviseert en traint over het vak. Als ondernemer is hij het gezicht van HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor. Zijn bedrijven ondersteunen klanten met sourcing, talentpooling, recruitment outsourcing, selectie in reorganisatie en freelancers met kennis van in-, door- en uitstroom. Zijn persoonlijke doel is iedere dag plezierig uitgedaagd worden én het recruitmentvak (verder) op de kaart zetten. Vanuit deze drive is hij tevens voorzitter van de Recruitercode. 

Programma

13.15 uur   Ditigale inloop

13.25 uur   Opening en welkom van de masterclass

13.30 uur   Interactive presentaties over de laatstre trends in recruitment

14.30 uur   Afronding

Locatie

ZOOM

Meer informatie

Kosten
Voor NVP-leden is deze Masterclass kosteloos. Niet-leden betalen € 19,50 (exclusief BTW). Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende masterclass hebt gevolgd en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Evita Amstelveen of Jolanda Alkemade:

Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl  06-54921744

Jolanda Alkemade, jolanda.alkemade@hotmail.com  06-28782663

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners