21/04
2020

ONLINE - Ontbijtsessie Tem de Krokodil

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Noord-Nederland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
1 PE

Nienke Schaap: “Bij het uitoefenen van mijn HR functie sprak ik vaak medewerkers die mij zeiden Wanneer houden hier de veranderingen nu eens op, ik kan er niet meer goed tegen en het vergalt mijn werkplezier”. Omdat Nienke hierop een antwoord gaf die hen niet geruststelde, soms zelfs boos maakte, vond zij dat zij op zoek moest gaan naar tools die medewerkers helpen veerkrachtiger en weerbaarder te maken.
Zij besloot zich te gaan specialiseren in cultuur-, team- en leiderschapsontwikkeling en helpt nu organisaties bij het gemakkelijker realiseren van hun ambities. Dit betekent minder vanuit angst en meer vanuit wijsheid reageren.

Sinds 2013 volgt Nienke hiervoor trainingen en is zij gecertificeerd ‘Immunity to Change’ en ‘Taming your Crocodiles’ facilitator. In 2018 heeft Nienke naast haar eigen bedrijf Inukzoek samen met drie collega’s het Growth Leaders Network Nederland opgericht. Deze beweging is gestart in de USA door de Friese Hylke Faber (woonachtig in Seattle). In mei 2018 is zijn boek ‘Taming your Crocodiles’ op de markt gekomen en sinds november 2019 ligt de Nederlandse vertaling in de boekenwinkels. Het gerenommeerde research instituut Bloomberg heeft dit boek uitgeroepen tot één van de beste 10 managementboeken die in het eerste half jaar van 2018 in de USA zijn uitgebracht.

Verandermanagement is een interessant vakgebied gebleken en er is ontzettend veel te leren omdat neurologie nog in de kinderschoenen staat. Graag deelt Nienke haar grootste inzichten op zelfleiderschap, want daar ligt volgens Nienke de sleutel van (werk)geluk en onze vitaliteit.

Intentie van de ontbijtsessie:

  • inzicht geven in de componenten van een cultuur en waarom (cultuur)verandering met weerstand gepaard gaat. Dit is namelijk neurologisch gezien heel goed te verklaren;
  • met elkaar bespreken hoe je uit een vecht-, vlucht- of bevriesstand kunt komen;
  • weergeven door middel van een interactieve oefening dat taal heel bepalend is voor een cultuur en eigen (werk)geluk
  • het besef dat we nooit zijn uitgeleerd of uitgegroeid
Programma

8.20 – 8.30 – Virtuele inloop – Zorg je zelf voor een lekker kopje of thee?
8.30 – 9.30 - Interactieve lezing ‘Tem je Krokodil’ door Nienke Schaap
9.30 – 9.40 – Afsluiting + afstemming eventueel vervolg

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden van NVP gratis. 

Onze partners