10/11
2020

ONLINE - Werkgeluk: cijfers, interventies en praktijkvoorbeelden

Locatie

Deze sessie zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

Werkgeluk, is daar nog wel ruimte voor in deze tijden van Corona?

Nancy Peeters, oprichter van Netwerk Werkgeluk, en Robin van der Meulen, Strategic Happiness Expert bij 2DAYSMOOD, vinden van wel. En dat vinden ze niet alleen, ze zíen ook dat het belangrijk is, juist nu.
Wat betekenen deze uitzonderlijke tijden van thuiswerken, onzekerheid en sociale afstand bijvoorbeeld voor onze stress? Voor vitaliteit en werk-privé balans? Welke onderwerpen hebben een positieve invloed gehad op de bevlogenheid en het werkgeluk? En waar moeten we in de nieuwe situatie van het hybride werken op gaan letten om die bevlogenheid en het werkgeluk vast te blijven houden?

Nancy Peeters merkte vanuit Netwerk Werkgeluk dat de aandacht voor werkgeluk bleef: kort na de start van de lock down opende dit Netwerk de deur voor leden. En ondanks dat er geen fysieke ontmoetingen mogelijk waren, bleken er toch HR-managers, directeuren en werkgelukdeskundigen lid te worden van dit Netwerk. Ook de artikelen op de site worden goed gelezen. Allemaal een teken dat organisaties werkgeluk belangrijk vinden.

2DAYSMOOD vraagt al drie jaar lang wekelijks in organisaties aan medewerkers hoe ze zich voelen op het werk. Hierdoor hebben zij kunnen monitoren wat de impact is van de Corona periode op het werkgeluk van medewerkers. Hun data laat zien dat de bevlogenheid (hoge mate van energie en plezier) een klap heeft gekregen en dat dit nog steeds niet hersteld is naar het niveau van voor de crisis. Gevoelens als moeheid en somberheid zijn flink toegenomen. Aandacht voor werkgeluk van thuiswerkenden is niet eerder zo urgent en belangrijk geweest.

In deze online sessie gaan Nancy Peeters en Robin van der Meulen in op wat werkgeluk is, waarom het belangrijk is én hoe je werkgeluk kunt meten. En vooral ook: hoe kun je kennis over werkgeluk en gegevens gebruiken om de juiste en effectieve interventies te kiezen in je organisatie?

Over Nancy & Robin
Hoe kunnen we zorgen dat mensen goed in hun vel zitten, zich ontwikkelen en tot bloei komen? Bijdragen aan geluk is de rode draad in het werk van Nancy Peeters, vanaf haar eerste baan als psycholoog tot nu. Nancy schreef het boek ‘Het geheim van geluk’ en spreekt over werkgeluk op bijeenkomsten en congressen. Om te zorgen dat professionals die zich bezig houden met werkgeluk elkaar kunnen ontmoeten en kunnen groeien in hun vak, richtte zij het Netwerk Werkgeluk op; zie www.netwerkwerkgeluk.nl.

Robin is een gepassioneerde HR & Employee Happiness expert met als missie het verspreiden van geluk op de werkvloer. Sinds 2017 maakt ze deel uit van het 2DAYSMOOD-team en helpt ze directeuren, managers en teams om actie te ondernemen voor een positieve werkomgeving en organisatiecultuur. Dit doet zij op een innovatieve ‘data driven’ manier samen met haar collega’s van 2DAYSMOOD. Met hun slimme online tool maakt ze werkgeluk voor iedere medewerker bespreekbaar én bestuurbaar; zie www.2daysmood.com.

  

Programma

16:00   Nancy & Robin gaan met jullie in gesprek over:

  • Werkgeluk: wat is het en waarom is het belangrijk?
  • Werkgeluk: meten is weten
  • Werkgeluk: van data gedreven inzichten naar interventies
  • Werkgeluk: goede voorbeelden uit de praktijk

17:00   Laatste vragen en afronding

Locatie

Deze sessie zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Voor informatie over de sessie kunt u contact opnemen met Jan Stok /  jjlstok@outlook.com / 06 – 558 53 066 of Frank van der Graaf / frankvandergraafdenhaag@kpnmail.nl / 06 – 39 55 11 09. Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor leden en niet-leden. 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners