16/05
2019

Talentmanagement als hefboom voor organisatieperformance!

Locatie

VU, Amsterdam, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam, W & N Gebouw, zaal M 639

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals, Seniors
2 PE

‘You will excel only by maximizing your strenghts, never by fixing your weaknesses!’

Hoe koppel je talenten en de sterke punten (‘strengths’ volgens Gallup) van de mensen in je organisatie aan de prestaties die je als organisatie wil leveren? Werken met strengths is een positieve en praktische manier om mensen van unieke toegevoegde waarde te laten zijn in hun werk. Het geeft leidinggevenden handvatten om de opgaven met hun team te realiseren. En op organisatieniveau is strengths-based werken geen los HR-instrument, maar integraal onderdeel van de organisatiestrategie. Het is een werkwijze die organisaties aantoonbare vooruitgang oplevert in hun resultaten, zoals een grotere aantrekkelijkheid voor nieuw talent, een grotere slagingskans van veranderingen, meer productiviteit en een lager verzuim (Become a strengths-based culture). Bijvoorbeeld doordat:

  • De leidinggevenden hun teamleden gerichter motiveren en de aanwezige sterke punten in hun team effectiever benutten.
  • Er bewuster gestuurd wordt op de drie pijlers van sterk presterende organisaties: werkend vanuit talent, focus op engagement en uitkomstgericht.
  • De gesprekkencyclus zich meer richt op ontwikkeling, op de toekomst en op wat nog beïnvloed kan worden, dan op terugkijken en beoordelen van wat al is geweest.
  • De mensen in de organisatie zich veel bewuster zijn van hun unieke strengths en daardoor effectiever en met meer zelfvertrouwen verantwoordelijkheid en initiatief nemen. 

Monique den Uyl en Itamar Sharon van Leeuwendaal nemen je aan de hand van praktijkvoorbeelden en interactieve werkvormen mee in de filosofie van strengths en van strengths-based organiseren: wat is het, hoe werkt het en wat is ervoor nodig om het succesvol te maken.  

Na deze bijeenkomst heb je kennis gemaakt met strengths-based organiseren en met wat het kan opleveren. Je hebt ervaren welk effect het kan hebben. En je hebt inspiratie opgedaan hoe het kan werken in jouw werkpraktijk. 

Monique den Uyl
is een Gallup-gecertificeerd coach en -trainer bij Leeuwendaal, en als certified management consultant (CMC) tevens aangesloten bij de Orde van Organisatieadviseurs. Met haar positieve energie, contactuele vaardigheden en resultaatgerichtheid weet zij gemakkelijk verbinding te maken en veranderprocessen op gang te brengen. Zowel in haar individuele begeleiding, haar teamcoaching als ook op organisatie niveau. Vanuit haar visie op SPP, talentmanagement, en ‘strengthsbased werken en ontwikkelen’ inspireert zij mensen en organisaties het beste uit zichzelf te halen en win-win situaties te creëren.

Itamar Sharon 
is trainer/adviseur en Gallup gecertificeerd coach bij Leeuwendaal en schrijver van het boek Happyholics. Vanuit zijn enthousiasme, gevoel en scherpe analyses helpt hij organisaties en deelnemers in trainingen vooruit te kijken: ‘welk gedrag is er vanuit mij nodig om betere resultaten te behalen én om het meer naar mijn zin te hebben?’ Itamar begeleidt organisaties in het publieke domein en de profitsector in trajecten voor leiderschapsontwikkeling, professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

We zijn voor deze sessie te gast bij de Vrije Universiteit. 

 

Programma

15.30 uur Inloop 
16.00 uur Welkom en inleiding
Concept van strenghth-based organiseren. Uitleg van de drie pijlers, afgewisseld met oefeningen/ interactie.
17.00 uur Pauze
17.15 uur Toepassingen in de praktijk en concrete voorbeelden van successen
18.00 uur Afsluiten en call to Action: Wat ga ik er mee doen? Wat neem ik mee terug naar mijn werkpraktijk? Wat neem ik me voor? Ruimte voor vragen.
18.15 uur Afsluiting en borrel

Locatie

VU, Amsterdam, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam, W & N Gebouw, zaal M 639

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Voor inhoudelijke zaken kun je terecht bij Frank van der Graaf via frankvandergraafdenhaag@kpnmail.nl 06 39 55 11 09 of Evita Amstelveen via  evita.amstelveen@hrminded.nl  06 54 92 17 44. 

Kosten:
De presentatie is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners