14/06
2017

The beauty or the beast? Hoe ga je om met conflicten?

Locatie

Bedrijfsverzamelgebouw De Goeman
Goeman Borgesiuslaan 77
3515 ET UTRECHT

0 PE

Certified HR Professionals ontvangen bij deelname 1 PE punt

 

NVP Midden Nederland organiseert op 14 juni aanstaande de presentatie “The beauty of the beast?”, door Francine (mr. F.J.N.) ten Hoedt-van Rintel.

Leidinggevenden zien conflicten vaak als ontembare beesten waar ze zo min mogelijk last van willen hebben en die zo snel mogelijk onschadelijk gemaakt moeten worden. Die schone taak wordt vervolgens op de schouders van HRM gelegd, maar vaak als het conflict al veel te ver is geëscaleerd om nog vruchtbaar aan te pakken. Met als resultaat onbevredigende oplossingen, hoge kostenposten en angst voor weer een conflict.

Er liggen drie factoren ten grondslag aan deze weinig effectieve aanpak van conflicten in organisaties:

  • Onbekendheid met het escalatieproces van conflicten,
  • Gebrek aan conflictvaardigheid van alle medewerkers op ieder niveau,
  • Inadequaat gedragsmanagement.

In deze presentatie licht Francine ten Hoedt deze drie factoren toe, met de nadruk op gedragsmanagement: hoe ga je effectief om met ongewenst gedrag? Je gaat naar huis met meer inzicht in de essentie van conflicten, het profiel van de competentie conflictvaardig en inzicht in een effectieve manier om binnen de organisatie gedrag te beïnvloeden.

Je ontdekt de schoonheid van het ontembare beest dat conflict heet.

Francine (mr. F.J.N.) ten Hoedt-van Rintel (MA – master in conflictmanagement) is sinds 1999 werkzaam op het snijvlak van organisatie, conflicten en communicatie. Zij auteur van diverse boeken o.a. met Marijke Lingsma: “ Conflictcoaching” Als je meer over  Francine wilt weten, kijk dan op haar Linkedin profiel: https://www.linkedin.com/in/francinetenhoedt/.

Programma

17.00   ontvangst met broodjes
17.30   aanvang presentatie
19.00   einde presentatie/aanvang netwerkborrel
20.00   einde borrel

Kosten
De presentatie is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden betalen € 50,00.     

Deelnemers
Er is tijdens deze presentatie plaats voor 30 personen.
Locatie

Bedrijfsverzamelgebouw De Goeman
Goeman Borgesiuslaan 77
3515 ET UTRECHT

Meer informatie

Inhoudelijke vragen mogen naar: Marianne van der Meulen via Info@getacoach.nlVoor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen en dergelijke kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033 247 34 81, e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot een week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per post of e-mail (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte kosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners