23/01
2017

Vertrouwen en verantwoordelijkheid, de basis van succesvolle (verdraaide) organisaties

Locatie

Het Holstohus
Jan Scharmhartstraat 25
8121 CM OLST

0 PE

 

Inleiding en inhoud

Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar kernwaarden als vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Maar hoe doe je dat nu; hoe verdraai je jouw organisatie?

Gastspreker

Ruud Klarenbeek neemt je mee naar de wereld van de zorg. Tevreden cliënten en tevreden medewerkers zijn voor hem de enige kritische prestatie indicatoren. Hij heeft zijn organisatie radicaal anders georganiseerd; meer zelfreflectie en minder regels. Zijn kernwaarden zijn eenvoud, vertrouwen, doen en verbinden. Klarenbeek oogst in Nederland en daarbuiten al jarenlang bewondering met zijn eigenzinnige, no-nonsense visie op hoe het zou moeten werken in de zorg. Hoe kijkt hij naar het verhaal van ‘vertrouwen en verantwoordelijkheid’? En hoe geeft hij dit vorm binnen zijn organisatie?

Ruud Klarenbeek is sinds 1995 directeur/bestuurder bij de JP van den Bent stichting. Een waarden georiënteerde organisatie, die ruim 3500 mensen met een (verstandelijke) beperking ondersteunt bij leven. De individuele ondersteuningsvraag van de cliënt en het professionele antwoord van de medewerker staan bij de JP centraal. Medewerkers kennen eigen verantwoordelijkheid en genieten vertrouwen, elkaars kennis en kunde wordt benut. Steeds teruggaan naar de bedoeling en daarbij de afweging makend of dat wat je doet ondersteunend is aan het primaire proces. Als het niet ondersteunend is, wordt gekeken naar hoe het anders kan. Dat maakt dat JP geen afdelingen als ICT, inkoop, vastgoed, communicatie of kwaliteit kent, niet allerlei specialisten in dienst heeft of werkt met begrotingen.  De resultaten van dit alles: een hoge cliënt- en medewerkertevredenheid, effectief en efficiënt werken en uitstekende financiële resultaten.

Terug naar de bedoeling @wouterhart #verdraaideorganisaties.
http://verdraaideorganisaties.nl/

Programma

16.30 uur  Inloop koffie/thee
17.00 uur   Presentatie van Ruud Klarenbeek
18.30 uur   Maaltijd en gelegenheid tot ontmoeten, verbinden en kennis delen met de  personeelsconsulenten van de JP.
19.30 uur   Afsluiting en netwerkborrel

Locatie

Het Holstohus
Jan Scharmhartstraat 25
8121 CM OLST

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Karin Hibma, email hibma-advies@planet.nl. Voor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen en dergelijke kun je contact opnemen met MOS Events, tel. 033-2473481, email activiteiten@nvp-plaza.nl

Deelname is kosteloos voor NVP leden. Niet leden betalen € 50,-.

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per e-mail (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je aanmeldt en niet tijdig afmeldt of niet komt, worden gemaakte kosten van € 50,- in rekening gebracht.


Aanmelden:
Aanmelden voor deze sessie kan via de aanmeldknop.

Onze partners