16/11
2017

Waarderend Onderzoeken: ruimte creëren voor iets nieuws

Locatie

Saxion
Handelskade 75
7417 DH Deventer.
(Saxion beschikt over een beperkt aantal parkeerplaatsen, daarnaast is het mogelijk bij P + R Handelskade te parkeren).

0 PE

Heb jij regelmatig het gevoel dat het binnen je organisatie of team beter, leuker of slimmer kan? Zou je meer ondernemerschap, proactief gedrag, eigenaarschap en samenwerking wensen? Zie jij in jouw collega’s een bron van kracht en mogelijkheden en durf jij daarop te vertrouwen? Wil jij bewust beweging in gang zetten in jouw organisatie? Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze workshop laten we je graag kennis maken met de kracht en werkwijze van Appreciative Inquiry, oftewel waarderend onderzoeken. Waarderend Onderzoeken gaat uit van wat mensen kunnen en willen in plaats van beklemtonen wat ze niet kunnen en wat er nog allemaal moet in een organisatie. Waarderend Onderzoeken kiest dus voor een positieve grondtoon, kijkt naar wat mensen beweegt en naar wat werkt en heeft gewerkt in het verleden. Het uitgangspunt is dat een systeem zich positief ontwikkelt, zodra mensen gezamenlijk gaan onderzoeken wat er werkt (in plaats van de focus op het probleem), en wat ze graag willen voor de toekomst. Op basis van die gesprekken en het enthousiasme dat vrijkomt, vinden mensen makkelijker de kracht om zelf en samen met andere aan de slag te gaan.

Een positief waarderende benadering inspireert mensen en organisaties tot een andere manier van denken en handelen. Een belangrijk effect van deze houding is dat je de verbinding met je collega’s, medewerkers en klanten verstevigt. Ook helpt het jou en anderen om je sterk, bekwaam en autonoom te voelen. Door een waarderende basishouding ontstaat ruimte voor een beweging richting zelforganisatie, creativiteit en continue verandering. Deze benadering stelt je in staat met betrokken medewerkers (en zelfs met klanten of andere externe partijen) te werken aan grotere en kleinere verandervragen op de werkvloer. 

Wil jij ontdekken wat waarderend onderzoeken kan betekenen voor jou en je organisatie? Wil jij graag ruimte creëren voor iets nieuws? Ben je op zoek naar manieren om vanuit jouw rol ontwikkelprocessen bewust te initiëren, te begeleiden en te stimuleren? Kom naar de workshop Waarderend Onderzoeken van Positief werk(T).

Tijdens deze workshop:

-          Maak je kennis met het gedachtegoed van Waarderend Onderzoeken (Appreciative Inquiry)
-          Oefen je met een positief waarderende houding
-          Creëren we samen een kort waarderend onderzoek
-          Krijg je ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten

Korte kennismaking Positief werk(T)
Positief werk(T) is ontstaan vanuit de behoefte om bij te kunnen dragen aan een positieve en betrokken werkcultuur, waarin mensen de ruimte ervaren om nieuwe dingen uit te proberen. Een belangrijke onderlegger in het werk van Positief werk(T) is de filosofie van Waarderend Onderzoeken en de uitgangspunten van de Positieve Psychologie. Een positief waarderende benadering inspireert mensen en organisaties tot een andere manier van denken en handelen. Positief werk(T) is actief in de volgende branches: zorg, onderwijs, welzijn, overheid en zakelijke dienstverlening. De vragen van opdrachtgevers zijn divers, maar altijd gericht op het menselijke gezicht van de organisatie en het in gang zetten van beweging. Carla Roebroeck en Marian van Steekelenburg vormen samen Positief werk(T).

http://positiefwerkt.com/

Programma

16.30-17.00 uur        Ontvangst koffie/thee
17.00-18.00 uur        Presentatie van Carla Roebroeck en Marian van Steekelenburg
18.00-18.30 uur        Maaltijd
18.30-19.30 uur        Interactief gedeelte
19.30-20.00 uur        Afsluiting en netwerkborrel

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor NVP-leden. Niet-leden betalen € 50,-. 

Locatie

Saxion
Handelskade 75
7417 DH Deventer.
(Saxion beschikt over een beperkt aantal parkeerplaatsen, daarnaast is het mogelijk bij P + R Handelskade te parkeren).

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Karin Hibma, email hibma-advies@planet.nl. Voor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen en dergelijke kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033-2473481, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlJe kunt je ook laten vervangen door een collega. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Aanmelden

Ben je NVP-lid? Dan kun je je aanmelden via de aanmeldknop. 
Let op: de aanmeldknop is alleen zichtbaar wanneer je bent ingelogd. Inloggen gaat eenvoudig via www.nvp-plaza.nl/login

Ben je niet lid, maar wil je wel deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop en kies voor 'Registreren en inschrijven' als geen lid van de NVP.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

 

Onze partners