30/05
2017

Webinar: ‘Help, mijn pensioencontract loopt af!’

0 PE

NVP & Kröller Boom organiseren ism SkillsTown dit webinar met als centraal thema 'Pensioen' 

Pensioen is een complexe arbeidsvoorwaarde. Zeker indien sprake is van een aflopend pensioencontract en de verplichting op tijd zorg te dragen voor de tijdige inkoop van een nieuw contract. En aangezien pensioen voor nagenoeg alle werkgevers een zéér dure arbeidsvoorwaarde is, is zorgvuldig handelen een absolute voorwaarde. Tijdens het ‘Pensioenproject Expiratie Pensioenregeling’ mag geen enkel aandachtspunt gemist worden. Alleen op deze wijze worden latente financiële claims voorkomen. Een zorgvuldig proces is essentieel!

Tijdens het webinar ‘Help, mijn pensioencontract loopt af!’ geven wij antwoord op de vraag wanneer is sprake van een zorgvuldig ‘Pensioenproject Expiratie Pensioenregeling’. Krijg je advies hoe je een dergelijk project het beste kunt vorm geven. Verder word je meegenomen langs de belangrijkste juridische, fiscale, financiële en arbeidsvoorwaardelijke aandachts- en actiepunten die je tijdens het project zult tegen komen. Daarbij kun je denken aan (niet limitatief):

  • Het opzeggen en inhoudelijk beoordelen van het van toepassing zijnde pensioencontract.
  • De rol van de Ondernemingsraad of de Personeelsvertegenwoordiging.
  • De positie van de werknemers.
  • Het zogenaamde ‘Werkingssfeeronderzoek’.
  • Het onderwerp waardeoverdracht.

In dit boeiende webinar hoor je hoe jij, als HR professional, goed beslagen ten ijs komt als het aankomt op het inkopen van een nieuw pensioencontract voor jouw organisatie.
Volg het live webinar van Marcel van Pinxteren, stel al je vragen via de chat en kom meer te weten over wat te doen bij een pensioencontract dat eindigt.

 

Marcel van Pinxteren is binnen Kröller Boom verantwoordelijk voor de unit Human Capital. Vanuit deze functie is Marcel namens Kröller Boom gesprekspartner van Directies (CEO/ CFO/ CHRO) van middelgrote tot groot zakelijke werkgevers. Marcel weet als geen ander hoe je pensioenprojecten succesvol kunt inzetten.  

 

 

 

 

Programma

Dit live webinar vindt plaats op 30 mei 2017 van 14:00 uur tot 14:30 uur.

Heb je al eerder een webinar via NVP & SkillsTown gevolgd, schrijf je dan in voor dit webinar via NVP SkillsTown Portal

Wil je voor het eerst een NVP-webinar volgen? meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop.
Je ontvangt tijdig je inloggegevens om het webinar live te volgen! 

Onze partners