31/03
2018

Deel ervaringen en visies op NVP thema's 2018

De NVP heeft voor 2018 vier jaarthema’s benoemd. Ieder kwartaal staat één van de thema’s centraal. Deze thema’s zie je terug in geplande bijeenkomsten, op het NVP-Plaza, in de nieuwsbrieven, via de NVP-social mediakanalen en in Personeelbeleid. Resultaten en verzamelde informatie met betrekking tot het thema worden gepubliceerd.

 

Q4 Deel ervaringen en visies op NVP thema: Future of Work
HR-tech, de focus op talent en reinventing organisations hebben grote gevolgen voor de rol van HR. Er  wordt anders gekeken naar medewerkers, naar techniek, naar leiderschap en vooral naar de skills die nodig zijn om een organisatie future proof te maken. Wat vraagt dat van HR? En hoe adviseer je de board in deze turbulente tijden?

Laat een bericht achter via communicatie@nvp-plaza.nl ovv Future of Work en we nemen snel contact met je op.

Check regelmatig de NVP-agenda voor boeiende, praktische en inspirerende sessies over Future of Work.


Q3 Deel ervaringen en visies op NVP thema: HR in de VUCA Wereld
HR in de VUCA-wereld. Wat zijn de gevolgen van de snelle veranderingen, welke invloed hebben nieuwe manieren van samenwerken (agile, scrum, lean) en wat betekent reinvening organisations voor ons vakgebied?
Op de NVP website, tijdens NVP-meetings en –events en in Personeelbeleid besteed de NVP in juli, augustus en september 2018 op diverse manieren en via onze platformen aandacht aan dit thema. Heb jij zelf suggesties e/o een visie om het thema dat je wilt delen binnen de NVP. Laat het andere NVP-leden en HR Professionals weten.

Laat een bericht achter via communicatie@nvp-plaza.nl ovv HR in de VUCA-wereld en we nemen snel contact met je op.

Check regelmatig de NVP-agenda voor boeiende, praktische en inspirerende sessies over HR in de VUCA-Wereld

 


Q2 Deel ervaringen en visies op NVP thema People: Generatiemanagement en Learning Agility
Van april tot en met juni 2018 staat #People centraal en in het bijzonder de onderwerpen Generatiemanagement en Learning Agility.

Over Generatiemanagement is al veel gezegd en geschreven; als vorm van levensfasebewust HR-beleid vergroot het duurzame inzetbaarheid. En wat is de impact van vier generaties op de werkvloer op generatiemanagement en het type leiderschap?

Learning Agility, gaat over open staan voor veranderingen en in staat zijn steeds nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren. ‘Learning Agility’ is niet alleen een uitdaging voor medewerkers, hun managers en de organisatie. Passen functiegebouwen, beoordelingssystemen en cursusprogramma’s nog wel bij wendbare medewerkers? Hoe geef jij vanuit jouw HR-rol vorm aan ‘de wendbare organisatie’?

Deel jouw ervaring en visie op het thema #People en de onderwerpen Generatiemanagement en Learing Agility met de NVP. Schrijf een blog of denk en praat mee over de invulling van een sessie of online-discussie.

 Laat het ons weten via info@nvp-plaza.nl en we nemen snel contact met je op. 


Q1 HR Technovation

HR-tech draait om de medewerker
Digitalisering, robotisering, artificial intelligence, meta data, hr-analytics...De stroom HR-tech ontwikkelingen lijkt oneindig. Stuk voor stuk onderwerpen die gevolgen hebben voor hoe organisaties opereren, hoe mensen samenwerkn en dus ook voor HR. Er zijn tools voor feedback en het aanvragen van vakantiedagen, maar ook voor leren, inzetbaarheid, onboarding en het managen van talent bijvoorbeeld. Hoe gaat HR hiermee om? Welke nieuwe skills zijn er nodig? Welke gevolgen heeft de nieuwe privacywet? En wat staat ons te wachten.

De budgetten voor HRTech groeien. Maar of de kennis hiervan bij HR meegroeit? Dat valt te betwisten.

Gamification is geen hype maar een blijvertje

Hoe werkt de blockchain?

Lees hier verzamelde artikelen over HR Tech

In één middag veel kennis, best practices en handvatten om in organisaties verder te gaan met de mogelijkheden van HRtechnologie. Dat is wat het unieke congres ‘HRTechnovation van bits en bytes naar hartslag’ op 15 maart 2018 aan ruim 180 HR-professionals en geïnteresseerden bood. Een bijzondere middag in het kader van het eerste NVP-jaarthema 2018: HRTech.

HRTechnovation Terugkijken....

 


Onze partners