21/02
2018

Coaching Werkt!

De NVP en de NOBCO, beroepsorganisatie voor coaches, vullen elkaar regelmatig beroepsmatig aan. Schakel jij wel eens een coach in of ben je van mening dat een coach waardevol kan zijn binnen jouw organisatie? de auteurs, actief binnen het NOBCO, Margreet Steenbrink en Miriam Oude Wolbers schreven het boek Coaching werkt!
Iedereen die in januari 2018 NVP-lid is geworden heeft dit boek ontvangen. Goed om te weten, binnenkort organiseren de NVP en de auteurs een exclusief maandagmiddag seminar over wat Coaching voor jou en jouw organisatie kan betekenen.

• Wil je nu eindelijk wel eens weten wat coaching is en waar je een goede coach vindt? 
• Schakel je regelmatig coaches in maar heb je geen zicht op het effect daarvan voor jouw mensen en de organisatie? 
• Wil je weten hoe anderen coaching inzetten en waarvoor?
• Of wil zelf aan de gang met een coach?

Coaching Werkt! beschrijft waardoor coaching werkt en hoe je het effectief kunt inzetten voor jezelf of binnen je organisatie. Het gaat dus niet over hoe je moet coachen. Het boek is bedoeld voor  leidinggevenden, hr adviseurs, inkopers van coaching, interne coaches en mentoren. Of voor jouzelf natuurlijk.


Coaching werkt bij

… Het versnellen van veranderprocessen
Steeds meer bedrijven schakelen coaches in om organisatieveranderingen te ondersteunen. Coaching is een katalysator om dit proces in gang te zetten en te versnellen.

… Het achterhalen van individuele drijfveren
Mensen voelen zich sterker en komen eerder in beweging als ze hun eigen drijfveren en talenten kennen. De huidige coaching richt zich op deze ‘strength based approach’, gebaseerd op de principes vanuit de positieve psychologie. De focus ligt op het functioneren vanuit motivatie en drijfveren in plaats vanuit belemmeringen en angsten.
Het versterkt en wakkert gerichte actie tot verandering aan. Het komt hun prestaties, werkplezier en samenwerken met anderen ten goede.

… Het omgaan met spanningsklachten
Steeds meer mensen hebben spanningsklachten, trekken het haast niet meer in hun baan of zitten tegen een burn-out aan. Coaching stimuleert hen tot grondige reflectie en stappen zetten om dit te veranderen.

… Het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid van werkenden
Parallel met de snelle veranderingen in organisaties zijn ook de loopbanen van werknemers onvoorspelbaar. De pensioenleeftijd schuift op en technologische ontwikkelingen gaan in rap tempo door. Duurzame inzetbaarheid van personeel is en blijft daardoor een zeer belangrijk thema voor organisaties.

Coaching werkt!  laat daarnaast zien

… Wat coaching effectief maakt
Concrete doelen en de relatie tussen coach en coachee spelen hierbij een grote rol. Talloze andere facetten doen in mindere mate ook mee, bijvoorbeeld de inbedding in de organisatiecontext en de mogelijkheden van de gecoachte.

… Hoe je kan weten wat het oplevert
Opdrachtgevers willen steeds meer grip op de effectiviteit van een coachingstraject. Er zijn inmiddels toegankelijke hulpmiddelen om dit in kaart te brengen.

… Wat coaching doet voor de organisatiecultuur
Coaching draagt bij aan een klimaat waarin mensen oog hebben voor elkaars potentieel en elkaar aanspreken op gedrag, waarden, ambities en talenten. Er komen steeds meer interne coaches en mentoren die op deze manier een bijdrage leveren aan het creëren van een coachcultuur in hun organisatie.Margreet Steenbrink heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, trainer en coach op het snijvlak van leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. In bedrijfsleven, gezondheidszorg en onderwijs. Opleider en supervisor van coaches. Ze publiceerde diverse artikelen over coaching en zat in de Redactie van Tijdschrift voor Coaching. Tot voor kort bestuur NOBCO en namens Nederland in de European Mentoring & Coaching Council. 

Miriam Oude Wolbers is bedrijfskundige en werkt al vele jaren als coach, trainer en adviseur. Ze is actief als bestuurslid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Haar kracht ligt in het ontwikkelen van mens en organisatie middels de combinatie van een bedrijfskundige en persoonsgerichte aanpak. Miriam heeft binnen verschillende organisaties veranderprocessen vormgegeven en diverse managementfuncties vervuld.
 

Onze partners