12/12
2018

Jobhoppen is het nieuwe blijven

Je koestert je baan, helemaal als je een vast contract hebt. Je stapt dus niet zomaar over naar een andere baan. Zo denkt een flink percentage van de werkgevers erover. Maar veel jongere werknemers zien dat anders, zo blijkt uit onderzoek van de vacaturesite Indeed.

Indeed ondervroeg ruim duizend werknemers en tweehonderd werkgevers. Uit de resultaten bleek dat veel werkgevers niet te spreken zijn over werknemers die vaak van baan wisselen. Bijna 70 procent van de respondenten nodigt sollicitanten die vaak van baan zijn gewisseld, niet uit voor een gesprek.

Jongere medewerkers kijken op een heel andere manier tegen het fenomeen jobhoppen aan. Ze vinden het goed om zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen en dat betekent dat je regelmatig van werkplek moet veranderen.

Op de huidige, krappe arbeidsmarkt is het niet gemakkelijk om talent aan je organisatie te vinden. De manier waarop werkgevers tegen jobhoppers aankijken, kan een belemmering vormen bij het aantrekken van talent, concludeert Indeed.

[brond indeed]

Onze partners