20/02
2019

Sneak preview: Employee Experience Challenge op 14 maart

De NVP organiseert donderdag 14 maart een inspirerend event bij KPMG in Amstelveen: de Employee Experience Challenge. Drie sprekers van formaat - Kay Formanek, Bas Kodden en Heleen Mes - geven hier vast een sneak preview wat HR-professionals tijdens de Employee Experience Challenge mogen verwachten. Meld je vandaag nog aan!

Een gelukkige werknemer is een productievere werknemer. Dat onderstrepen verschillende wetenschappelijke studies. Tegelijkertijd worstelen organisaties om mensen te binden en te behouden. Om geweldige bedrijfsresultaten te blijven realiseren, is het creëren van de beste Employee Experience op dit moment voor HR – en dus voor jou – van levensbelang.

Als HR Professional sta jij in de voorhoede van innovatie van de bedrijfscultuur en performance management. Hoe ga jij de beste Employee Experience creëren? En daarmee de impact van HR bij jouw organisatie vergroten? Om je kennis te verrijken, organiseert NVP de Employee Experience Challenge. Laat je tijdens dit gevarieerde event meenemen door boeiende sprekers die de zaken scherp neerzetten, zodat je geïnspireerd en met de juiste bagage de vertaling naar jouw medewerkers en organisatie kunt maken.

Kay Formanek, KAY Diversity & Performance
"Betrokkenheid is tweerichtingsverkeer"

Kay Formanek, oprichter en CEO van KAY Diversity & Performance, gaat op 14 maart dieper in op het thema betrokkenheid, die sterk verschilt per generatie. “Het is belangrijk om de factoren te begrijpen die leiden tot betrokkenheid en bevlogenheid van de jongere generatie en de komende stroom van ‘digitale inboorlingen’.”

“Er is geen formule voor betrokken- en bevlogenheid. Je bent geslaagd als de werknemer denkt: ik vind dit leuk, ik kan me ontwikkelen, ik ben van belang, ik heb een doel en ik geloof in wat dit bedrijf doet. Mijn normen en waarden passen bij dit bedrijf, ik kan mezelf zijn, ik voel dat ik mijn talenten kan benutten en delen met anderen. Ze moeten voelen dat ze op een magische plek terecht zijn gekomen. Helaas komt 75% nooit in deze situatie terecht. Deze werknemers hebben de instelling: ik ga naar mijn werk, want dat brengt brood op de plank en dan kan ik op vakantie.

Betrokkenheid is tweerichtingsverkeer. Ik heb veel onderzoek gedaan naar dé manier om werkgevers en werknemers te verbinden en passioneren. Ik kijk hierop terug en behandel de best practices. Ik nodig ‘de zaal’ uit om de magie van betrokkenheid te proeven.”

Bas Kodden, Nyenrode
“Selecteer niet op tevreden-, maar op bevlogenheid!”

Toen de Amerikaanse baseball-coach Billy Bean - onder filmfreaks beter bekend van de Brad Pitt-vertolking in Moneyball - zijn team selecteerde op basis van big data in plaats van onderbuikgevoel, werd ‘ie met minimaal budget kampioen. Een succesformule in de topsport was geboren en werd door Bas Kodden (Nyenrode) doorvertaald naar het bedrijfsleven.

Welke rol speelt bevlogenheid in dat wervingsmodel?
Bas: “Dat komt meer in de volgende fase aan bod: het presteren. Meer bevlogenheid is meer effectiviteit. En hoe blijf je bevlogen? Daar gaat mijn presentatie op het congres over. Ik laat de mensen het belang van de juiste motivatie zien.”

Waarop moeten werkgevers volgens jou selecteren?
“Er wordt tot op de dag van vandaag nog altijd in mate van tevredenheid gemeten, maar dat betekent helemaal niks. Ik ben ook tevreden geweest met mijn baan, maar niet bevlogen. En juist daarop moet je selecteren.”


Heleen Mes, HappinessBureau
“Follow your HEART”

Als het aan Heleen Mes ligt, wordt ‘gelukkig werken’ de norm in Nederland. Samen met Gea Peper schreef ze het boek Employee Experience, deels over geluk op de werkvloer.

Hoe kan HR het voortouw nemen om het werkgeluk van medewerkers te vergroten? Door hen op de eerste plaats te zetten en een topwerkgever te worden! Daarvoor is een goede Employee Experience vereiste nummer 1. Heleen en Gea hanteren vijf factoren die de beste Employee Experience creëren. Afgekort: HEART. Happy cultuur (1). Energiegevende werkplekken (2). Agile leiderschap en organiseren (3), Redesign de employee journey (4). En technologie die voor je werkt (5).

Laat je door Heleen en de andere sprekers inspireren en informeren op 14 maart en stel vragen aan Erik Dirven (Time to Change), Rutger Steyerberg (Top Employers Institute), Amber Smeulders (SAP), Olav Provily (Exact), Ties Molenaar (Effectory), Wenda Bolink (Proof), Mark van Stol (Deloitte), Maggie Ammerlaan & Jelderik Schutz (Schiphol Group).
 

Nodig gasten uit
Ontvangst is vanaf 09.15 uur; start programma om 10.00 uur, de netwerkborrel begint om 17.00 uur. Voor leden van het NVP-netwerk is de Employee Experience Challenge gratis. Wil jij collega’s of netwerkrelaties meenemen die nog niet zijn aangehaakt bij ons NVP netwerk, dan kan dit voor € 199 voor de gehele dag, inclusief borrel.

Aanmelden kan via de programmapagina of bel voor meer informatie 033 247 34 81 en informeer naar Dorien Exalto of Eunice Coli 

Onze partners