07/01
2019

NVP jaarthema's 2019

De NVP heeft voor 2019 twee jaarthema’s benoemd. Het eerste half jaar staat “Employee Experience” centraal. Vanaf juli duiken we in het thema “HR-Leadership”. Deze thema’s zie je terug in geplande bijeenkomsten, op de NVP-website, in de nieuwsbrieven, via de NVP-social mediakanalen en in het NVP Magazine. Resultaten en verzamelde informatie met betrekking tot de thema's delen we graag met je. 

Deel en doe mee
Deel jouw ervaring en visie op een of beide thema's met de NVP. Schrijf een blog of denk en praat mee over de invulling van een sessie of online-discussie. Laat het ons weten via info@nvp-hrnetwerk.nl en we nemen contact met je op. 
 


Q1 & Q2 2019 Employee Experience

Op zoek naar de ‘totaalervaring’
Een gelukkige werknemer is een productievere werknemer. Dat onderstrepen verschillende wetenschappelijke studies. In een digitale wereld met toenemende transparantie, de groeiende invloed van millennials en de impact van nieuwe ontwikkelingen op alle generaties op de werkvloer, verwachten werknemers een productieve, boeiende en plezierige werkomgeving. Ze willen een ‘totaalervaring’, waarbij het niet alleen gaat om wat de medewerker tijdens zijn employee journey doet, maar ook om wat hij voelt.

Vraag jij je nog af of en waarom Employee Experience topprioriteit heeft? 
Organisaties worstelen om mensen te binden en te behouden. Traditionele systemen en tools zijn niet langer toereikend om medewerkers en teams gemotiveerd en betrokken te houden. Om als organisatie geweldige resultaten te blijven realiseren, is het creëren van de beste employee experience op dit moment voor HR – en dus voor jou – van levensbelang.

Als HR-Professional sta jij in de voorhoede van innovatie van de bedrijfscultuur en performance management. Hoe ga jij de beste employee experience creëren? En daarmee de impact van HR bij jouw organisatie vergroten?


Op 14 maart 2019 organiseert de NVP de Employee Experience Challenge. 
Met een gevarieerd programma boordevol kennis, ervaringen en ideeën over Employee Experience. Laat je tijdens dit event meenemen in deze boeiende materie door sprekers die de zaken scherp voor je neerzetten, zodat je geïnspireerd en met de juiste bagage de vertaling naar jouw medewerkers en organisatie kunt maken.


Q3 & Q4 Deel ervaringen en visies op NVP thema HR-Leadership

Van juli tot en met december 2019 staat #HR-Leadership centraal.

De NVP organiseert rondom het thema “A.I. en HR Leadership” een zogenaamde Kleine Slimme Groep (KSG). Een divers samengestelde groep mensen qua achtergronden, overtuigingen en ervaringen met een visie op het thema.
De zelflerende systemen, waarin algoritmen verschillende voorspellingen maken, beginnen een impact te krijgen op het zoeken naar kandidaten en de selectie. Maar ook in de dagelijkse werkzaamheden worden de zelflerende systemen in gezet.

Wat betekent dit voor HR Leadership?
Voor de vorming van de KSG zoeken we 2 à 3 enthousiaste en gepassioneerde HR-professionals (wel/niet NVP-lid maakt niet uit). Doelstelling is om gezamenlijk een whitepaper te schrijven over A.I. en HR Leadership.  Aansluitend op de publicatie van het whitepaper wordt een avondsessie georganiseerd om de inzichten te delen met onze NVP leden.

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag jouw bijdrage leveren aan deze KSG? Stuur dan een korte motivatie en een link naar je LinkedInprofiel naar info@nvp-hrnetwerk.nl. Voor de dynamiek in de groep gaan we vooraf met deelnemers in gesprek, waarvoor je automatisch een uitnodiging ontvangt.

Op een andere manier jouw kennis en ervaringen met HR Leadership delen?
Deel jouw ervaring en visie op het thema #HR-Leadership met de NVP. Schrijf een blog of denk en praat mee over de invulling van een sessie of online-discussie. Laat het ons weten via info@nvp-hrnetwerk.nl en we nemen snel contact met je op. 

Onze partners