19/05
2019

20 mei is Internationale HR-dag

De European Association for People Management (EAPM) heeft 20 mei uitgeroepen tot Internationale HR-dag. Vandaag vieren we in Nederland en tal van andere landen het belang van Human Resource Management. Uiteraard ondersteunt de NVP deze dag van harte, onder meer met een oproep aan HR-professionals om op sociale media te delen waar je trots op bent.

Het is voor het eerst dat er een Internationale HR-dag is. Een prima zaak, vindt NVP-voorzitter Alice Diels. “Het is goed dat er waardering is voor HR-professionals en voor het werk dat zij doen. Ook is het belangrijk dat er aandacht is voor het belang van HR in organisaties.”

Deze dag, en daarmee aandacht voor Human Resource Management, is juist in deze tijd essentieel, vindt Diels. “We hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent. Daarnaast verandert de arbeidsmarkt ongelooflijk snel, denk alleen al aan ontwikkelingen als digitalisering en robotisering en de invloed daarvan op het werk. HR heeft een belangrijke verantwoordelijkheid om invulling te geven aan deze ontwikkelingen. HR stimuleert de ontwikkeling en groei van medewerkers en beïnvloedt de richting van leiderschap en organisatie. Als het goed gaat met de medewerkers, heeft dat direct invloed op de resultaten van de organisatie.”

De NVP roept HR-professionals op om op Internationale HR-dag te delen waar hij of zij trots op is. Dat kan op LinkedIn, Facebook of Twitter onder de hashtag #HumanResourcesDay. Vergeet ook niet de NVP te taggen in je post of bericht. Ook is het mogelijk om op de NVP-website afbeeldingen te downloaden (zoals de We❤️HR-sticker). Ga hiervoor naar NVP-hrnetwerk.nl.

Waar is NVP-voorzitter Alice Diels zelf trots op? “Dat we er met de NVP in slagen om HR-professionals samen te brengen en te prikkelen. Niet voor niets is ons motto Vertrouwd, Verbindend en Verrassend. Ik ben er trots op dat we als vereniging waarde kunnen toevoegen.”

 

Download banners

   

Onze partners