12/06
2019

Moet het verfraaien van het cv onherroepelijk tot ontslag leiden?

Audi et Alteram Partem (“Hoor, voordat u oordeelt, ook de andere partij!”) is het basisprincipe van de rechtspraak en de journalistiek. We gebruiken deze oervorm in onze rubriek ‘Hoor en Wederhoor’. Dat doen we met arbeidsrechtspecialist Karel Leenhouts, partner bij Bierman Advocaten in Tiel en Matthijs van de Wetering, jurist arbeidsrecht bij CNV Vakmensen in Utrecht.

Hoor
Selecteren van personeel is niet eenvoudig. Veel werkgevers gaan af op hun fingerspitzengefühl en de eerste indruk die de kandidaat maakt. Soms leidt dat tot goede matches, maar vaak ook niet. de uitkomst van een assessment, psychologisch, grafologisch of zelfs astrologisch onderzoek geeft ook geen garantie op succes, zo leert de praktijk.

Wederhoor
Het ‘aanpassen’ van het cv gebeurt regelmatig. Levent Bedrijfsrecherche heeft tienduizend cv’s onderzocht. In 75 procent van die cv’s stonden onwaarheden, waarvan 25 procent flagrante leugens waren. Ondanks een ‘fout’ cv kan een werknemer prima geschikt zijn voor de functie die hij of zij ambieert. Maar wat nu als de werknemer achteraf toch niet zo geschikt is als gedacht? Of zo’n werknemer bestraft kan worden, hangt niet alleen af van hoe de werknemer zich heeft gepresenteerd tijdens de sollicitatie, maar ook van hoe duidelijk de werkgever is geweest over de vaardigheden die in de functie vereist zijn.

Naar het volledige artikel Hoor&Wederhoor

Onze partners