16/06
2019

3 vragen aan… Ellen Wolf-Hannema (hoofd P&O Frankenlandgroep)

Al drie keer achter elkaar is de Frankelandgroep uitgeroepen tot beste werkgever in de categorie ‘Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg’. Dit jaar kwam daar ook nog eens de overall prijs voor de beste werkgever van Nederland bij. De Schiedamse zorggroep bleek van alle branchewinnaars de hoogste score te hebben. Hoe komt het dat de Frankelandgroep zo goed scoort? We vragen het Ellen Wolf-Hannema, hoofd personeel en organisatie.

In het jaarlijkse Beste Werkgeversonderzoek van Effectory beoordelen bijna 450.000 medewerkers hun werkgever. Ieder jaar scoort de Frankelandgroep hoog. Wat is jullie geheim?

“Kort gezegd: aandacht. Wij proberen medewerkers dezelfde aandacht te geven als de aandacht die zij aan de bewoners geven. En dat doen we op een nuchtere manier. Het motto van de Frankelandgroep is ‘Zo gewoon mogelijk’. Daar hoort gewone taal bij: ons meerjarenbeleidsplan beslaat vijf pagina’s en voor iedereen is glashelder wat de bedoeling is. Niet lullen maar poetsen, het is misschien een cliché, maar hier zit het echt in het dna. Daarnaast betrekken we onze medewerkers bij het beleid, we nemen ze serieus. Zo wordt iedereen eens per jaar uitgenodigd voor een beleidsdag, waar managers en directie ook aanwezig zijn. Heb je een goed idee hoe het beter kan? Dan wordt daar iets mee gedaan.”

Medewerkers zitten bij jullie lekker in hun vel. Zie je dat ook terug in de resultaten van de zorggroep als geheel? 
“Absoluut. Met 3,98 procent is ons verzuimpercentage bijvoorbeeld erg laag voor de sector. Daardoor zijn we in staat om meer personeel aan te trekken dan op basis van het zogeheten zorg-zwaartepakket de norm is. En omdat we meer mensen hebben, kunnen we betere kwaliteit leveren. Ander voordeel daarvan: als iemand ziek is, kunnen we dat met eigen mensen opvangen. Wij werken niet met uitzendkrachten, we hebben nul externe inhuur.”

Het klinkt allemaal behoorlijk degelijk en old school. Hebben jullie echt geen gelukscoaches rondlopen om het personeel te begeleiden?
“Haha, nee en daar hoef ik ook niet mee aan te komen. Toen ik kwam solliciteren, zei bestuurder Ben de Koning: ‘Ik lees geen managementboeken, maar neem beslissingen op basis van boerenverstand.’ Het blijkt dus dat je daar een eind mee kunt komen. Buzzwoorden kennen ze hier niet, maar ze weten verdomd goed hoe je de handen uit de mouwen moet steken. Dat is echt de Schiedamse mentaliteit.”

Onze partners